Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elveţienii vor vota la un referendum pentru interzicerea importurilor de foie gras şi blănuri

cuisineplay.fr
foie gras

Elveţienii vor vota la un referendum pentru interzicerea importurilor de foie gras şi blănuri

Cetăţenii elveţieni vor fi chemaţi la un referendum pentru a se pronunţa asupra interzicerii importurilor de foie gras şi blănuri, după ce o asociaţie de protecţie a animalelor a colectat numărul necesar de semnături pentru convocarea consultării, relatează joi France Presse, potrivit Agerpres.

Acea asociaţie, "Alianţa Animal Elveţian", a strâns 106.448 de semnături împotriva importurilor de foie gras şi 116.140 de semnături împotriva importurilor de blănuri, peste pragul minim legal de 100.000 de semnături pentru convocarea unui referendum.

Tehnica hrănirii păsărilor cu forţa pentru îngrăşarea ficatului este interzisă în Elveţia, nu sunt însă interzise şi importurile de produse obţinute prin această tehnică. Cu 200 de tone de foie gras importate în fiecare an, "Elveţia se poziţionează din nefericire printre principalii importatori ai acestui produs (...) În fiecare an, 400.000 de raţe şi 12.000 de gâşte sunt ucise pentru a răspunde doar cererii din ţara noastră", argumentează asociaţia.

Referindu-se la propunerea privind interzicerea importurilor de blănuri, aceeaşi asociaţie menţionează că sunt sacrificate circa 1,5 milioane de animale pentru cele 350 de tone de blănuri importate anual de Elveţia.

Parlamentul elveţian şi guvernul federal de la Berna au respins în luna septembrie interzicerea importurilor de foie gras, deputaţii avertizând că o asemenea măsură riscă să conducă la un turism pentru cumpărături în Franţa vecină, în detrimentul comerţului local.

Elveţia are un sistem de democraţie directă în care cetăţenii sunt chemaţi adesea la referendumuri pe teme diverse şi inedite

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.