Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emanuel Macron și Donald Trump încearcă să-și atenueze divergențele la Adunarea Generală ONU

NYMag
macron trump

Emmanuel Macron şi Donald Trump au căutat, într-o întâlnire la New York, în marja Adunării Generale anuale a ONU, puncte de acord în subiecte de divergenţă între Franţa şi Statele Unite, relatează AFP preluată de news.ro.

Timp de aproape o oră, cei doilideri au discutat luni seara (ora locală) despre mari subiecte internaţionale, inclusiv despre Siria şi Iran, dar şi despre diferende comerciale, în marja Adunării Generale a ONU.

”Am avut experienţe (bilaterale) foarte bune, (iar) uneori mai puţin bune. Însă ele au fost foarte bune în proporţie de 99%”, a declarat Trump la începutul reuniunii, într-un mare hotel, în Manhattan.

Înconjuraţi de vicepreşedintele Mike Pence şi de şfii diplomaţiilor lor, cei doi şi-au strâns mâna în două rânduri, în faţa camerelor de luat imagini, însă fără să afişeze aceeaşi efuziune ca la primele lor întâlniri.

”Suntem aici pentru a obţine rezultate”, a anunţat Macron, citând subiecte de securitate comună, de luptă împotriva terorismului sau din Orientul Mijlociu.

Cei doi lideri şi-au ”reafirmat angajamentul de a se coordona strâns în marile dosare”, a precizat Casa Albă.

Potrivit anturajului preşeditelui francez, ”există divergenţe de (puncte de) vedere” între Washington şi Paris asupra anumitor subiecte, ”dar mai mult pe tema abordării şi metodei decât asupra obiectivelor”. Şi ”nu există vreun nou subiect de confruntare” faţă de anul trecut, remarcă acesta.

Donald Trump şi-a exprimat de altfel interesul de a veni în Franţa să sărbătorească centenarul sfârşitului Primului Război Mondial pe 11 noiembrie. El ar putea, cu această ocazie, să participe la Forumul pentru pace, la care Parisul a invitat aproximativ 100 de lideri.

Trump şi Macron se exprimă marţi dimineaţa (ora locală) în Adunarea Generală a ONU, care reuneşte săptămâna aceasta aproximativ 130 de şefi de stat şi de guverne pe malul East River.

Discursul preşedintelui francez urmază să se axeze pe inegalităţi, una dintre cauzele profunde ale fracturilor mondiale şi ale crizei multilateralismului, potrivit Palatului Elysée.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.