DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Emanuel Ungureanu, despre Spitalul Județean Craiova: Secția ATI e o bombă biologică

emanuel ungureanu

Deputatul Emanuel Ungureanu susține că, potrivit unor rapoarte ale Corpului de Control al Ministerului Sănătății, care au fost ascunse opiniei publice, în secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Craiova au fost descoperite bacterii rezistente. Ungureanu spune că secția este o „bombă biologică” potrivit mediafax

Parlamentarul Emanuel Ungureanu a postat pe pagina sa de Facebook mai multe filme realizate luni dimineața la Spitalul Județean de Urgență Craiova. În acestea se pot vedea mormane de gunoaie și mizerie în băile de la Unitatea de Primiri Urgenţe.

Într-un film, se vede cum două infirmiere merg zeci de metri, cu două pubele cu deşeuri, pe holurile de la parterul spitalului, printre bolnavi, aparţinători şi alţi angajaţi ai instituţiei medicale, şi traversează inclusiv Secţia de Dializă pentru a ajunge afară.

Despre Secţia ATI, Emanuel Ungureanu spune că este „o bombă biologică” și acuză autoritățile că au ascuns rapoartele întocmite de Corpul de Control al Ministerului Sănătății.

„Am venit la Craiova cu o misiune foarte clară: să atrag atenţia oltenilor că secţia ATI este o bombă biologică. Sunt două rapoarte ale Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii, care au fost ascunse opiniei publice până astăzi, care demonstrează fără putinţă de tăgadă că Secţia ATI este infectată cu bacterii multi-rezistente şi acest lucru a fost ascuns până astăzi”, a declarat deputatul Emanuel Ungureanu.

Acesta a făcut public şi un rezumat al unui raport întocmit de Ministerul Sănătăţii în urma unor controale din 2018 şi din martie 2019.

„În procesul-verbal întocmit în data de 9.11.2018, au fost aduse la cunoștința medicului șef secție clinică ATI, rezultatele la un număr de 21 de hemoculturi recoltate în luna octombrie 2018, 9 nedezvoltate, 6 suprainfectate și 6 pozitive cu germeni patogeni, respectiv Enteroccocus faecalis, Klebsiella, Escherichia Coli, Staphilococus haemolyticus, Acinetobacter baumani. Totodată în acest proces-verbal sunt prezentate rezultatele controlului microbiologic în secție din data de 02.11.2018, acestea relevând o contaminare a mediului din secție cu un număr de germeni peste limita admisă, prezența de Staphylococcus aureus și bacterii gram-negativ în probele de salubritate recoltate de la nivelul unor saloane precum și de la nivelul oficiului alimentar, probe de sterilitate neconforme recoltate din materialul steril, probe neconforme din apa sterilă cu prezența de bacil Piocianic, probe neconforme din lichidul barbotor, cu identificarea de bacil Piocianic, prezența de germeni hemolitici în aeromicrofloră”, se arată în raportul făcut public de parlamentar.

Potrivit aceluiaşi raport, nici instrumentarul nu era dezinfectat corespunzător.

„Instrumentarul termosensibil (barbotoare, aspiratoare, lame de laringoscop) nu era supus operațiunilor de dezinfecție de nivel înalt în spațiu autorizat, ci în saloane, existând riscul de contaminare microbiologică în cadrul secției. Acest instrumentar, după dezinfecția de nivel înalt, este depozitat necorespunzător, în pungi sau truse, numite de urgență, care conțin și alte materiale: feșe, medicamente, mâner laringoscop etc”, se mai arată în raport.

Potrivit acestuia, spitalul, dar şi personalul responsabil din Secţia ATI au fost amendați de către Direcţia de Sănătate Publică cu 42.300 de lei.

Probleme au fost descoperite, potrivit raportului prezentat de Emanuel Ungureanu, şi în Secţia Pediatrie, unde copiii erau trataţi printre muncitori şi materiale de construcţii.

„În secţiile clinice Pediatrie I şi II se efectuau simultan atât lucrări de reabilitare cât şi activitate medicală. Având în vedere gravitatea situaţiei, echipa de control a dispus la momentul respectiv, prelevarea de probe de sanitaţie (aero-micro-flora şi suprafeţe) în vederea determinării încărcăturii microbiene. S-a impus (în timpul controlului) conducerii SCJU Craiova sistarea lucrărilor de reabilitare şi relocarea pacienţilor în spaţii conforme din punct de vedere igienico-sanitar”, se mai arată în raportul Ministerului Sănătății, prezentat de deputatul Emanuel Ungureanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.