Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emanuel Ungureanu îl ATACĂ pe Rafila: Adevăratul ministru al Sănătății e Raed Arafat. Certificatul verde va avea efecte zero

adevarul.ro
Emanuel Ungureanu

Adevăratul ministru al Sănătății este șeful DSU, Raed Arafat, spune deputatul USR Emanuel Ungureanu. El declară că ministrul PSD Alexandru Rafila a fost „tigru în opoziție”, iar acum este „un pisicuț care doar miaună”. Varianta certificatului verde Covid la locul de muncă dorită de ministrul Sănătății prevede între altele 11 teste pe lună plătite de stat pentru persoanele care refuză să se vaccineze. Documentul ar urma să fie aplicat la trei săptămâni consecutive de creștere a cazurilor de infectare și când incidența va depăși 1,5, scrie Mediafax.

Emanuel Ungureanu critică la RFI aceste măsuri: „Adevăratul ministru al Sănătății în timpul pandemiei a fost domnul Arafat și a rămas. Deci aceste decizii pe care le comentează domnul Rafila sunt luate tot de domnul Arafat (...). Domnul Rafila a fost zmeu, a fost tigru cât a fost în Opoziție și spunea că îi va lua din atribuții domnului Arafat și va fi ministru al Sănătății cu adevărat, criticându-i pe miniștrii noștri de la USR că nu au făcut acest lucru, când a devenit ministru al Sănătății de formă, a devenit un pisicuț, care doar miaună, nu ia nici un fel de decizii de sănătate publică".

Deputatul USR crede că certificatul verde va avea zero efecte, în forma propusă: „Zero. Certificatul Covid care va fi introdus la trei săptămâni după ce se vor umple din nou ATI-urile are mai multe găuri decât orice certificat din Europa, adică este un certificat AUR, antivaccinist: merge și cu test PCR, se duce și cu testarea probabil pe bază de scuipat, care este praf în ochi, se duce și pe o doză de vaccin, dacă faci și ți se dă certificatul verde și dacă treci prin boală. Practic, această formă de certificat este doar un buletin electoral de concurență cu AUR, pentru că pesediștii și-au făcut calcule cinice și electoratul lor este mai degrabă înclinat spre antivaccinare".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.