Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emanuel Ungureanu: Olanda ne tratează disprețuitor

adevarul.ro
Emanuel Ungureanu

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a criticat joi, la Antena 3, faptul că Olanda nu a dat până acum undă verde aderării României la spațiul Schengen deși țara noastră îndeplinește de mulți ani toate criteriile tehnice necesare.

„Este intolerabil, inaccceptabil ce a facut Rutte cu Romania. Nu trebuie sa pedepsesti romanii pentru incompetenta PSD si PNL. Ce face Olanda este extrem de nedrept pentru tara noastra, nu trebuie sa amesteci intersele PSD PNL cu interesele unei tari care a suferit si merita sa fie in spatiul Schengen. Eu cred ca orice masura de raspuns rezonabila fata de modul asta dispretuitor in care ne trateaza Olanda este binevenită”, a declarat deputatul USR.

Olanda nu este "în principiu" împotriva aderării României la Schengen, a declarat, miercuri, premierul Mark Rutte, prezent la București, unde s-a întâlnit cu preşedintele Klaus Iohannis şi prim-ministrul Nicolae Ciucă.

"România a făcut foarte mulţi paşi în direcţia bună în ultimii ani. În acelaşi timp, zicem noi că poate fi vorba de aderarea la Schengen când toate condiţiile sunt îndeplinite. Avem şi un mecanism de monitorizare, avem şi Mecanism de Cooperare şi Verificare. Paşii următori vor veni, trebuie să vedem ce urmează în această procedură şi, după aceea, o să vorbim mai departe, dar Olanda nu este în principiu împotriva aderării României la Schengen", a afirmat premierul Regatului Ţărilor de Jos, potrivit traducerii oficiale.

El a vorbit despre importanţa unui stat de drept "structural mai bun", în acest proces.

"Olanda nu se opune aderării României la Schengen, dar trebuie să o facem într-o manieră transparentă şi corectă, de aceea am menţionat MCV, trebuie să avem suficienţi paşi pozitivi şi trebuie să avem un stat de drept structural mai bun. Au fost făcuţi foarte mulţi paşi. Ceea ce trebuie stabilit acum, în cadrul MCV (este - n.r.) despre corupţie, despre crimă organizată", a detaliat Rutte.

El a dat asigurări că parcurgerea procedurilor în acest context nu va dura "mai mult decât este necesar".

"Avem în lucru, din punctul meu de vedere, în legătură cu Schengen, sistemul de informaţii Schengen. Comisia Europeană a început procedurile cu privire la asta. Eu cred că misiunea ar putea să fie mai largă, misiunea de evaluare ar putea fi mai profundă, dar şi acolo aşteptăm rezultatele şi nu ştiu când vor veni. Trebuie să întrebăm şi după aia putem doar să dăm un răspuns, deci nu pot să vă dau un termen", a spus premierul Olandei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.