Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emanuel Ungureanu (USR) reclamă: 'Ministrul Sănătății l-a trimis în vacanță de lux în Cuba pe șeful Agenției Medicamentului!'

M. C.
emanuel ungureanu

Deputatul USR Emanuel Ungureanu reclamă delegația României în Cuba, trimisă de Ministerul Sănătății. Ungureanu susține că delegațiile românești trimise în Cuba au șanse mici să se concretizeze și în rezultate reale pentru sistemul românesc de sănătate. Parlamentarul publică în acest sens un ordin emis de Ministerul Sănătății.

„Bătaie de joc! Rafila a comis-o din nou. A trimis 7 zile în vacanță de lux în Cuba pe șeful Agenției Medicamentului! Rafila, cel mai leneș ministru al Sănătății din istorie, își trimite pe rând subordonații în Cuba.

În data de 11.01.2023 Rafila a semnat ordinul de ministru, plin de agramatisme, cu numărul 75, prin care a decis să-l trimită 7 zile în Cuba pe șeful Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România(ANMDMR) (foto 1) Mâine, va decola spre Havana, pentru o vacanță de lux, pe bani publici, domnul Răzvan Mihai Prisada, un băiat deștept din Buzău care are grijă, printre altele, de afacerile cu farmacii ale familiilor Ciolacu și Grindeanu. (Foto 2 cu Prisada dintr-un articol din revista Politici de Sănătate)”, a spus Ungureanu, pe pagina sa de Facebook.

„Ce credeți că va spune domnul Prisada când va fi întrebat cu ce treabă se plimbă 7 zile în Marea Caraibelor? Va invoca aceeași poveste nemuritoare ca Rafila. Se caută un medicament miraculos pentru pacienții cu diabet, se semnează protocoale de colaborare și alte bla bla uri... În Cuba s-au deplasat pentru aceleași țeluri nobile și alți pesediști, vă amintiți vizita în Cuba a doamnei Sorina Pintea tot ministru al Sănătății PSD împreună cu fostul ministru Orlando Teodorovici? Ce credeți că au făcut cei doi 7 zile în Cuba?

SUNTEM PE ULTIMIL LOC în Europa în ceea ce privește timpul de așteptare al pacienților, pentru a avea acces la medicamentele de ultimă generație, între timp domnul PRISADA, președintele Agenției Medicamentului din România, găsește timp să facă o plimbare de lux de 7 zile în Cuba, acolo unde a fost și șeful său Rafila. Din aproape 155 medicamente aprobate de Agenția Europeană a Medicamentului în perioada 2016-2020, doar 40 au fost introduse pe lista celor compensate și gratuite în România, asta în timp ce pacienții oncologici, se luptă pentru supraviețuire, în instanță, cu cinismul din Ministerul Sănătății.

În loc să meargă să vadă modele de bune practici în Germania, care a introdus la compensare 133 medicamente sau în Italia care a introdus la compensare 114 medicamente inovatoare, domnul PRISADA, merge în Cuba pentru POSIBILE colaborări cu instituții de profil din Cuba, care dacă nu se vor concretiza niciodată, nu va fi responsabil nimeni, dar statul mai cheltuie bani publici pentru pasiunile cubaneze ale unor funcționari care sunt plătiți din bani publici! Stat mafiot”, a concluzionat Ungureanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.