Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emil Boc, apel la iubitorii de festivaluri: 'Vă rugăm să vă vaccinați. Am mare încredere că festivalurile vor putea fi organizate'

Inquam Photos / Octav Ganea
EMIL BOC, Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, face apel la ”festivalieri” să se vaccineze împotriva coronavirusului pentru ca în vara acestui an să poată fi organizate marile evenimente muzicale care nu au avut loc în 2020 din cauza pandemiei. Boc a transmis acest mesaj în contextul în care vineri, premierul Florin Cîțu a făcut o vizită la Cluj, în cadrul căreia a avut o întâlnire și cu organizatorii marilor festivaluri.

„Mesajul premierului și al meu, de aici de la Cluj, este simplu: dragi festivalieri de toate vârstele, vă rugăm să vă vaccinați. Vaccinarea reprezintă pașaportul direct de intrare la festival și în aceste condiții sunt șanse foarte, foarte mari ca în august-septembrie să reluăm festivalurile la Cluj și în România. Totul depinde evident de rata de vaccinare”, a declarat Emil Boc, la Digi24.

Totodată, edilul din Cluj-Napoca a subliniat că vaccinarea este importantă nu doar pentru reluarea festivalurilor, ci și pentru a sprijini sănătatea publică și economia.

„Am mare încredere că aceste festivaluri vor putea fi organizate, sunt create toate condițiile pentru asta, dar acum trebuie să facem și noi ceva, și anume să ne vaccinăm. Eu am făcut-o, cu ambele doze de AstraZeneca atunci când mi-a venit rândul. Pot să vă spun că totul este normal până în acest moment și le recomand tuturor celor care doresc să sprijine economia, locurile de muncă, sănătatea publică, să se vaccineze cu vaccinul pe care ei îl consideră necesar, fără ca acest lucru să fie o obligație”, a mai spus Emil Boc.

Referitor la discuțiile pe care șeful Guvernului le-a avut, vineri, cu organizatorii festivalurilor precum Untold sau Electric Castle, Emil Boc a precizat că „în principiu, s-a stabilit ca toți să susțină o campanie de vaccinare la unison, fără precedent și extrem de consistentă. Totodată, se lucrează zilnic în echipele mixte Guvern-specialiști pentru a stabili condițiile de organizare a festivalurilor, astfel încât atunci când rata de vaccinare va atinge un anumit nivel, să putem anunța public aceste măsuri”

”Dacă se atinge o rată mare de vaccinare vom putea avea festivaluri cu un număr mare de participanți, dacă rata este mai mică, atunci și numărul va fi mai redus”, a mai spus Emil Boc.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.