Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emil Boc: Asociaţia Municipiilor din România subliniază importanţa accelerării utilizării fondurilor europene

Mediafax
Emil Boc

Asociaţia Municipiilor din România subliniază importanţa accelerării utilizării banilor europeni, a declarat, luni, preşedintele acestui for, Emil Boc.

"Am insistat asupra accelerării utilizării banilor europeni atât din PNRR, cât şi din fonduri europene, pentru că investiţiile, până la urmă, sunt cea mai bună formă de dezvoltare a acestei ţări şi cea mai bună formă de protecţie socială. Avem veşti bune de la toate ministerele în această direcţie că, pe de o parte, unele proiecte au plecat, cum este la Mediu - "Valul renovării", la Ministerul Dezvoltării, de asemenea, apelurile se pregătesc în acest moment în derulare şi am găsit deschidere pentru ca noi să fim cooptaţi în ghidurile de realizare a acestor apeluri de proiecte importante pentru ce înseamnă accelerarea utilizării banilor europeni", a spus Emil Boc după Comitetul Director al Asociaţiei Municipiilor din România, relatează Agerpres.

El a afirmat că Asociaţia Municipiilor cere coaliţiei de guvernare să pună pe agenda politică tema reformei administrativ-teritoriale a ţării, pentru că de aceasta depinde debirocratizarea, descentralizarea, eficientizarea şi "o Românie funcţională din toate punctele de vedere".

"Am discutat la nivelul Ministerului Educaţiei rezolvarea unor probleme scadente legate de creşe şi de transportul elevilor. În viitoarea rectificare de buget am găsit înţelegere şi identificarea de resursă financiară ca aceste probleme scadente să fie rezolvate", a precizat Emil Boc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.