Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emil Boc distruge optimismul românilor! Apel la prudență: 'Răul nu a trecut în materie de Covid-19. Mesajul meu nu e de un optimism exagerat'

Inquam Photos / Octav Ganea
emil boc

Fostul premier al României, primarul Emil Boc, le atrage atenția românilor că pandemia nu a trecut și îi îndeamnă să nu renunțe la respectarea regulilor de prevenție. Edilul de la Cluj le dă totuși o veste bună festivalierilor: marile petreceri din oraș vor avea loc în acest an. Declarațiile acestuia vin în contextul în care mulți turiști își petrec mini vacanța de Paște la mare.

„Mesajul meu nu e de un optimism exagerat, de un optimism prudent, asta pentru că răul nu a trecut în materie de Covid-19. Suntem pe cale de a trece vârful dealului, cum spunem noi aici prin Ardeal, și nu este mult până departe, dar avem nevoie încă de prudență, de vaccinare și de respectarea acestor reguli elementare”, a spus Emil Boc, la Digi24.

„Eu sunt convins că vom avea festivaluri în această vară: UNTOLD, Electric Castle, Jzzz in the park și TIFF, care a fost ținut și pe perioada pandemiei, ca de altfel în toată România... Cu această condiție pe care o tot repet: vaccinare, vaccinare, vaccinare.

Azi e coadă în continuare la drive thru la Cluj-Napoca. Mai avem oameni pe lista de așteptare să se vaccineze și o să avem și o campanie. Gradul de conștientizare la Cluj e ridicat, asta ne-a și ajutat să scădem de la 8 la 2,66, fără carantină.

Deocamdată o să avem un spectacol pilot pe un spectacol de operă. Așteptăm finalizrea rezultatelor de la Barcelona și centralizarea de la Ministerul Culturii a acestor practici. Noi suntem pregătiți în orice moment să organizăm un concert pilot. Dar ne pregătim să organizăm festivaluri în vară sau toamnă. Sunt convins că după 1 iunie vom avea posibilitatea să știm și data, dar și condițiile”, a concluzionat Emil Boc.

Edilul susține că autoritățile trebuie să se concentreze foarte mult în mediul rural.

Citește și: AUDIO - Emil Boc îi dojenește pe reprezentanții BOR care nu promovează vaccinarea: 'Au atitudini care nu fac cinste Bisericii Ortodoxe' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.