Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emil Boc: 'Drum lin către îngeri, Remus Câmpeanu. Mulţumim pentru tot ceea ce aţi făcut pentru sportul clujean'

Inquam Photos / Octav Ganea
emil boc

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a transmis un mesaj de condoleanţe familiei lui Remus Câmpeanu, simbol al clubului Universitatea Cluj, care a murit, sâmbătă, la 82 de ani, potrivit agerpres.ro.

"Drum lin către îngeri, Remus Câmpeanu. Am aflat cu profundă tristeţe despre trecerea la cele veşnice a fostului jucător de legendă al FC Universitatea Cluj, domnul Remus Câmpeanu. (...) Remus Câmpeanu a fost un reper moral, un om a cărui conduită trebuie să reprezinte un exemplu pentru orice tânăr sportiv! Mulţumim, domnule Remus Câmpeanu, pentru tot ceea ce aţi făcut pentru sportul clujean - atât ca sportiv de performanţă, cât şi în calitate de conducător al Universităţii Cluj. Dedicarea pentru "U" ilustrează de ce clubul clujean se bucură de continuitate şi de o tradiţie impresionantă. În aceste clipe de adâncă tristeţe, suntem alături de familia îndurerată, de prietenii şi suporterii FC Universitatea Cluj. Sincere condoleanţe, Dumnezeu să îl odihnească în pace!", a arătat Emil Boc într-un comunicat.

Citește și: A murit legenda U Cluj Remus Câmpeanu

Edilul clujean a trecut în revistă câteva dintre realizările lui Remus Câmpeanu.

"Remus Câmpeanu şi-a dedicat viaţa pentru ceea ce înseamnă FC Universitatea Cluj, fiind alături de clubul clujean de peste 6 decenii. Cariera de jucător a lui Remus Câmpeanu pentru "U" este impresionantă. În perioada 1960-1974, legenda Universităţii a strâns peste 300 de meciuri în alb-negru, reuşind să contribuie decisiv la una dintre poveştile frumoase ale echipei clujene şi anume Cupa României câştigată în sezonul 1964-1965. După retragere, Remus Câmpeanu a rămas lângă "U" şi a condus clubul în perioada 1974-1989, după aceleaşi principii şi valori care l-au consacrat în timpul carierei de jucător profesionist. Până în ultima clipă, Remus Câmpeanu a rămas alături de "U", reprezentând legătura actualului club cu istoria", se mai arată în mesajul primarului Emil Boc.

El redă apoi în mesaj un citat din Remus Câmpeanu: "Clujul are farmecul lui: cine vine şi lucrează aici, dacă pleacă, va avea un gol în stomac că va părăsi oraşul! Clujul are ceva ce nu e palpabil, nu ştii de ce iubeşti Clujul, e ca dragostea... Cam aşa e şi Universitatea Cluj. Când vezi copiii care cântă "Haide U!", deşi nu pricep prea mult din fotbal, nu ai cum să nu îndrăgeşti echipa".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.