Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emil Boc, după remanierea ministrului Finanţelor: 'Nimeni și nimic din lumea asta nu poate nega dreptul constituțional și politic al premierului'

Inquam Photos / Octav Ganea
EMIL BOC, Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul premier Emil Boc, actual primar al municipiului Cluj-Napoca, îl susţine pe Florin Cîţu în decizia acestuia de a-l remania pe ministrului Finanţelor. Boc, înregimentat în tabăra Cîţu înainte de Congresul PNL, afirmă că decizia premierului nu are legătură cu luptele pentru putere din partid.

"Nimeni și nimic din lumea asta nu poate nega dreptul constituțional și politic al premierului de a evalua un ministru și de a propune remanierea. Nici președintele României nu se poate opune dacă prim ministrul dorește să schimbe un ministru. Revocarea este actul exclusiv al premierului.", a declarat Emil Boc, la Antena 3.

"Nu poți să conduci o echipa guvernamentală dacă nu recunoști dreptul suveran al premierului de a schimba, din mers, un membru, atunci când consideră.", apreciază primarul Clujului, Emil Boc.

"Premierul azi a ieșit, a explicat motivele pentru care remaniaza, și mergem mai departe. Eu resping această conotație financiară legată de schimbarea ministrului Finanțelor. Domnul ministru Nazare nu susține niciun candidat. Nici pe domnul Orban, nici pe domnul Cîțu. Nu aceasta a fost la baza remanierii ministrului Finanțelor, ci pur și simplu performanța. Există o nemulțumire profundă în rândul primarilor PNL cu privire la faptul că, în decursul timpului, când au fost guverne PSD, au fost excluși de la sursele de finanțare din partea Guvernului. Toți primarii din această țară, dacă vor avea lucruri de finalizat, toți vor primi bani că aceste lucrări să fie finalizate. Acesta este mesajul premierului.", a adăugat Boc.

Premierul Florin Cîțu a anunțat joi că a transmis la Palatul Cotroceni propunerea de revocare a lui Nazare: „Astăzi, după încă o discuție cu membrii coaliției, am transmis președintelui Klaus Iohannis cererea de revocare a domnului Alexandru Nazare din funcția de ministru al Finanțelor”.

„Domnul ministru a avut posibilitatea să își dea demisia, a preferat să fie revocat. Totți liderii coaliției au fost informați de marți după-amiaza”, a precizat Florin Cîțu.

Acesta a vorbit și despre motivele care au stat la baza acestei decizii.

„În ceea ce privește motivele, am făcut o evaluare la șase luni de zile, sunt mai multe lucruri, dar pe scurt cele mai întârziate proiecte sunt la Ministerul Finanțelor”, a spus premierul, care a adăugat că este vorba de proiecte importante pentru atragerea fondurilor europene și eliminarea evaziunii fiscale.

Președintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul de revocare din funcția de ministru de Finanțe a lui Alexandru Nazare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.