Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emil Boc explică diferențele majore dintre PNL și PSD: 'Eu nu zic că la PNL sunt îngeri'

emil boc

Fostul premier al României, Emil Boc, susține că diferențele dintre PSD și PNL sunt date de modul în care cele două partide guvernează țara. Pentru a explica mai clar a dat exemplul unui pescar învățat cum să prindă pește (PNL) și unul căruia i se oferă un „peștișor” (PSD). „Eu nu spun că sunt îngeri aceștia de la PNL”, recunoaște Emil Boc.

Citește și: Măști neconforme în România: țara noastră a emis o alertă; cum să le recunoști

„Aștept ca România să aibă un guvern stabil cu PNL în centru pentru perioada 2020-2024. E șansa finală a României de modernizare, după atâția ani de pesedism, care au ținut țara într-un fel de sărăcie.

Eu n-am nimic cu PSD-ul, dar mentalitățile care sunt în spate mă deranjează: practici care țin de a menține oameni în sărăcie, de a acționa împotriva justiției, împotriva statului de drept, de a cultiva la infinit senzația că împărțind plăcinta fără să producem ceva nu poate fi o soluție.  Împarți plăcinta, dar la un moment dat se termină.

Trebuie să-l înveți pe om să prindă pește, nu să-i dai câte un peștișor în fiecare zi. La un moment dat se termină peștișorul acela. Învață oamenii cum să prindă pește și de unde. Atunci știe el să trăiască. Asta e diferența majoră între PNL și PSD: prin munca pe care fiecare om o face se dezvoltă. Dacă muncești mai mult prinzi pește mai mult, dar dacă muncești mai puțin tot poți să prinzi ceva. Să stai doar cu mâna întinsă la câte un peștișor, iar mâine poate nu-ți mai dă dacă nu e ales cine trebuie la primărie sau Guvern... Atunci omul ce face? Rămâne în sărăcie și nu se poate dezvolta.

Trebuie să-i dai omului șansa să poată trăi prin munca lui: să aibă locuri de muncă bine plătite și să nu mai stea dependent de un primar sau un Guvern pentru asistență socială. Trebuie însă totuși să avem sprijin pentru cei cu probleme: toți putem să ajungem fără un loc de muncă. Acolo trebuie ajutat. Nu să stea cu Mercedesul în curte și cu ajutorul social de la Primărie. Fraților...asta nu se poate nici în rai. PSD a încurajat aceste lucruri. Acesta a fost ADN-ul în structura lui.

Din acest motiv spun că un vot pentru PNL înseamnă un vot pentru calea vieții moderne și decente. Eu nu spun că sunt îngeri aceștia de la PNL, dar de departe sunt oameni care pun accent pe dezvoltare și sunt mult mai responsabili”, a spus fostul premier al României, Emil Boc, la Ziua LIVE.

Citeste si: VIDEO - Percheziții în București la mai mulți violatori: au abuzat minori cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani .

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.