Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emil Boc, înainte de alegerile europarlamentare: 'De asta depinde viitorul UE!'

Primaria Cluj-Napoca
Emil Boc

Emil Boc, înainte de alegerile europarlamentare: 'De asta depinde viitorul UE!'

Cu un an înainte de alegerile europarlamentare, fostul premier al României, primarul Emil Boc, a vorbit, la Comitetul European al Regiunilor, despre viitorul UE. Boc susține că viitorul UE depinde de politica de coeziune.

„Viitorul UE depinde de viitorul politicii de coeziune. E lipiciul care ține unită UE. Ce fel de Uniune Europeană ne dorim în viitor? Una în care inegalitățile și discrepanțele regionale să se adâncească sau o Uniune Europeană mult mai coezivă cu un minim de standard? (…) E adevărat, Statele Unite și unele state din Asia au rate mai mari de creștere economică decât UE, dar nivelul inegalităților este mult mai mare. Și noi avem un nivel ridicat al inegalităților, dar incomparabil mai mic cu ce există în alte părți ale lumii”, a declarat Emil Boc, în discursul său.

Fostul premier a subliniat că pătura de mijloc din societate e foarte importantă în UE.

„Dacă dorim să evoluăm, avem nevoie de o puternică coeziune teritorială, economică și socială. Democrația europeană nu se poate consolida în sărăcie, ci numai acolo unde e prosperitate, nu acolo unde avem foarte puțini și foarte bogați și foarte mulți, dar foarte săraci, ci acolo unde avem o clasă de mijloc foarte puternică și consolidată cu acces la prosperitate.

(…) Ce trebuie evitat? Fragmentarea politicii de coeziune și transformarea într-un depozit de bani pentru alte urgențe ale UE”, a concluzionat Emil Boc, la Comitetul European al Regiunilor, conform clujlive.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.