Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emil Boc încearcă să fie deschizător de drumuri: Clujenii vor primi bilete pentru transport în schimbul ambalajelor reciclate

facebook.com
reciclare

Un nou proiect pilot de colectare selectivă şi reciclare a deşeurilor a fost inaugurat la Cluj-Napoca. În schimbul a 15 ambalaje reciclate, clujenii vor primi un bilet dus-întors pentru transportul în comun din oraş.

Ambalajele pot fi din sticlă, plastic şi aluminiu/metal, recipientele din sticlă pot avea maximum 1,5l, iar PET-urile maximum 3l.

Primarul municipiului, Emil Boc, a precizat că momentan sunt două puncte de colectare, în Piaţa agroalimentară Zorilor și în Piaţa agroalimentară Flora din cartierul Mănăştur, cel din urmă urmând să funcționeze de la 1 august.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, l-a felicitat pe primarul din Cluj-Napoca: ”Îl felicit pe primarul Emil Boc şi sper ca un număr cât mai mare de primării din ţară să urmeze exemplul Clujului. Eu am obţinut, deja, un bilet de probă în luna mai, sper să pot să îl folosesc cât mai curând la Cluj”.

Înfiinţarea şi operaţionalizarea Sistemului garanţie-returnare (SGR) în România ”este foarte aproape şi va fi un efort uriaş, pentru că va fi, cu adevărat, cel mai mare proiect logistic realizat în România, în ultimii 30 de ani”, a adăugat ministrul.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.