Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emil Boc, REVOLTAT pe actuala rectificare: Responsabilitățile la noi, banii la București

emil boc

Primarul Emil Boc susține că orașul Cluj-Napoca este „pierzător net” la bugetul local la actuala rectificare, în condițiile în care, numai la cota defalcată din impozitul pe venit, în loc de 40 de milioane de lei s-au primit doar 12 milioane de lei, transmite Mediafax.

Emil Boc a declarat, miercuri, că Primăria Cluj-Napoca nu a primit niciun leu pentru compensarea la creșterea salariului mediu în construcții, care a dus la alte pierderi însemnate, și nici nu s-au înregistrat datele privind asistența socială.

„În privința diferențelor de cote, adică faptul că noi nu am primit cota defalcată din impozitul pe venit la nivelul de 60% de la începutul anului, și aveam nevoie pentru a fi compensată acea cotă de 40 de milioane de lei, iar în schimb am primit 12 milioane de lei. De asemenea, nu am primit niciun leu pentru ceea ce înseamnă compensare pentru creșterea salariului mediu în construcții, care a dus la alte pierderi însemnate și de asemenea, nu am primit datele privind asistența socială. Deocamdată suntem pierzători neți la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca prin actuala rectificare bugetară”, a spus Boc.

Citește și: Eugen Teodorovici, anunț de ULTIM MOMENT - Când se discută rectificarea bugetară în Guvern

Potrivit acestuia, Guvernul nu a respectat ceea ce s-a angajat în fața Asociației Municipiilor din România, astfel că administrațiile locale sunt, din nou, vitregite de resurse financiare.

„Sarcinile sunt tot mai numeroase și mai consistente. Nu sunt locuri la creșă sau la grădiniță, se ocupă administrația locală, nu sunt suficiente parcuri, e treaba administrației locale, trebuie centuri ocolitoare pentru decongestionarea traficului, tot adminitrația locală se ocupă. Cu alte cuvinte, responsabilitățile aici, banii la București”, a mai spus primarul Boc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.