Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emil Boc trântește partidele de opoziție pe tema comasării alegerilor: Eu nu cred că nu putem avea încredere în cetățeni

Primaria Cluj-Napoca
Emil Boc

Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat joi, despre comasarea alegerilor, că nu crede că nu putem avea încredere în cetăţeni, că nu vor ştii să diferenţieze alegerile pentru Parlamentul European de alegerile pentru primar, el amintind că şi atunci când a fost premier, în 2009, a organizat simultan alegeri prezidenţiale, turul 1, cu un referendum şi n-a fost nicio problemă.

Primarul Municipiului Cluj-Napoca a declarat într-un interviu la Napoca Live că sunt deja nouă state din UE care în luna iunie organizează simultan alegeri europarlamentare simultan cu alegeri locale regionale.

”Noi trebuie să ne uităm şi să vedem dacă ceea ce se face, ceea ce se propune este în consonanţă cu legea, este în consonanţă cu practica europeană, este posibil să se facă şi atunci, legal, este? Da, este! Se poate face? Alţii fac din Uniunea Europeană? Fac! Este posibil să se implementeze? Da!”, a precizat primarul Emil Boc.

El a arătat că, ”atunci când a fost prim-ministru, a organizat în 2009 simultan alegeri prezidenţiale, turul 1, cu un referendum şi n-a fost nicio problemă”.

”S-au organizat şi a fost foarte bine şi au mai fost şi în 2019, dacă vă amintiţi bine, referendum, odată cu alegerile. Deci aceste lucruri chiar noi în România le-am organizat, iar a nu avea încredere că oamenii nu vor fi ştii să aleagă între buletinele de vot, asta înseamnă practic o ofensă la adresa cetăţeanului”, a completat Boc.

Primarul din Cluj-Napoca a menţionat că, ”după 30 de ani democraţie, cetăţenii ştiu ce trebuie să facă atunci când merg la vot”.

”Eu nu cred că nu putem avea încredere în cetăţeni, că ei nu vor ştii să diferenţieze alegerile pentru Parlamentul European de alegerile pentru primar, haideţi să fim serioşi. Cred că după 30 de ani de democraţie, acest lucru, repet, îl ştie fiecare, iar cei care se opun, practic , dau un vot de blam cetăţeanului pe care nu-l consideră capabil să discearnă şi să facă alegerile potrivite”, a sus Boc.

Primarul a precizat că ”alegerile le face cetăţeanul în urna lui, acolo în cabina de vot”.

”Acea alegere o face cetăţeanul, că o face în iunie, ca o face în octombrie, tot cetăţean o face, dar dacă putem să le facem împreună, să economisim şi timp, şi bani, atunci de ce să nu se facă? Dar, repet, e o decizie de oportunitate, pe care până la urmă cei de la nivel naţional o vor lua”, a mai spus Boc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.