Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emil Hurezeanu, decorat de Germania: motivul este unul impresionant

emil hurezeanu

Ambasadorul Emil Hurezeanu a primit la Viena Marea Cruce a Ordinului de Merit al Republicii Federale Germania ce i-a fost acordată la 21 iulie de preşedintele federal Frank-Walter Steinmaier pentru contribuţia deosebită adusă, în perioada 2015-2021, la dezvoltarea relaţiilor bilaterale dintre România şi Germania, informează Agerpres.

Ceremonia a avut loc la 18 octombrie la reşedinţa ambasadorului Germaniei la Viena, informează vineri Ambasada României în Austria pe pagina de Facebook.

Discursul de laudatio a fost susţinut de Ioan Holender, fostul director al Operei de la Viena, respectiv al Festivalului Internaţional "George Enescu".

Acesta a evocat principalele momente din parcursul profesional şi personal ale jurnalistului, publicistului, diplomatului şi, nu în ultimul rând, omului de cultură Emil Hurezeanu, menţionând şi experienţele sale personale din anii pe care acesta i-a petrecut la Berlin, când a luat parte la evenimente şi dezbateri organizate de Emil Hurezeanu cu filosofi şi oameni de cultură de renume internaţională, precum filozoful Peter Sloterdijk sau violonista Anne Sophie Mutter.

Holender a subliniat că Emil Hurezeanu a transformat scena Ambasadei României la Berlin nu doar într-un loc de încrucişări politice şi diplomatice, ci şi într-una a dezbaterilor şi întâlnirilor intelectuale şi culturale, demonstrând, astfel, rolul important al

diplomaţiei publice în consolidarea relaţiilor bilaterale dintre state.

La ceremonie au participat reprezentanţi ai cercurilor politice, diplomatice, culturale, respectiv ai societăţii civile din Austria.

Emil Hurezeanu a fost ambasadorul României în Germania în perioada 2015-2021, iar în prezent este ambasadorul României în Austria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.