Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emil Hurezeanu: Iohannis bifează ritualuri religioase

iohannis catedrala sibiu

Jurnalistul Emil Hurezeanu a comentat decizia președintelui Klaus Iohannis de a participa la slujba ortodoxă de la Catedrala Mitropolitană din Sibiu.

„Văd că este într-o ofensivă de bifare a tuturor ritualurilor religioase recunoscute de lege. S-ar putea să forțeze nota și miercuri să-și serbeze onomastica. Iohannis vine de la un Johan, de la un Ioan. Germanii, ca și românii, sunt foarte aproape de Vechiul Testament. Și Johan e sfântul Ioan. Dacă tot a fost ultima oară la catedrala din Sibiu, nu văd de ce n-ar sărbători...”, a spus Emil Hurezeanu la Digi24.ro.

„Are foarte mulți Ioni în România de care trebuie să se ocupe. Pentru că toată lumea trage de Iohannis din toate direcțiile și ba tace și nu face, ba ceea ce face e greșit, ba povestea cu consilierii se întoarce de la o pagină la alta. Doamna Merkel face politică de 10 ani aproape, domnul Hollande face și el politică, nu stă nimeni să-i urmărească în fiecare zi, decât dacă fac ceva în mod excepțional. Acest om e încă într-o fază de completă inocență. Merge la biserică, se mută... În schimb, mulți îl trag de piept în mod simbolic: ce faci, nu vom intra în Schengen, noi credeam că te-am ales și vom intra în Schengen”, a adăugat jurnalistul.

Klaus Iohannis a participat duminică la liturghia de la Catedrala Ortodoxă din Sibiu, unde slujba a fost condusă de mitropolitul Laurenţiu Streza. Acesta a spus, în predica pe care ţinut-o la catedrala din Sibiu, că se simte onorat de faptul că preşedintele Iohannis a participat la slujbă şi a afirmat că şi patriarhul Daniel îl aşteaptă pe şeful statului la o slujbă.

Preluare: Digi24.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.