Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emil Hurezeanu: România nu este o provincie marginală a Europei, ci un stat pro-european

emil hurezeanu

România nu este o provincie marginală a Europei, ci un stat pro-european, dar ne lipsește o anumită poftă de organizare consecventă, a declarat, miercuri, ambasadorul României în Germania, Emil Hurezeanu, în deschiderea evenimentului "Seara românească", organizat la standul României de la Târgul Internațional de Turism de la Berlin.

"Avem o problemă veche și grea. Noi, care ne cunoaștem bine țara — româncele și românii — știm că ocupăm pe harta Europei un spectru geografic, tehnic, uman și istoric aproape complet. România începe în Europa Centrală, la granița ei de vest, și se termină în Dobrogea, aproape în Orientul Apropiat, prin reprezentanță locală și geografică, etnică. Știm că față de multe alte țări și foarte pretențioase, avem urcarea la munte și ieșirea la mare. Avem tradiții istorice care s-au transformat în obiective turistice de la începutul primei Uniuni Europene pe care au făcut-o romanii venind, de exemplu, în Dacia. Știm ce ne lipsește. Ne lipsește o anumită poftă de organizare consecventă. De asemenea, ne lipsesc autostrăzile. Știm ce ne prisosește: dragostea de țară și dorința de a o vedea iarăși cunoscută, descoperită de noi, de cei mai tineri, de noi care suntem mai vârstnici și care ne aducem aminte de o Românie a anilor '70 foarte traversată de suedeze, cehoaice, nemțoaice și atâția alți turiști. Vorbim despre o Românie care s-a pierdut oarecum în amintirea noastră", a afirmat Hurezeanu.

Ambasadorul României în Germania a subliniat faptul că România nu este o provincie marginală a Europei, ci un stat pro-european ce are capacitatea de a-și reanima potențialul. "Ceea ce știm exact este că astfel de prezențe pot să reanimeze potențialul și sunt convins că suntem capabili să depășim provincialismul, la propriu. Nu suntem o provincie marginală a Europei, ci suntem una dintre cele mai mari țări. Am rămas a 6-a după plecarea Marii Britanii și suntem o țară dorită, așteptată, pro-europeană, cu demonstrații în numele valorilor europene, ale justiției, ale democrației în piețele centrale. Cu oameni tineri care sunt gata să arate lumii că România e singura țară unde se demonstrează cu drapelul Europei în piețele mari. Cu un Guvern și cu autorități care răspund mesajelor din piețe, ceea ce mi se pare foarte important", a precizat Emil Hurezeanu.

Ministerul Turismului promovează România la cel mai mare târg de turism din lume, Internationale Tourismus Börse (ITB), organizat de miercuri până duminică în Berlin, Germania. Pe toată perioada târgului vor avea loc demonstrații de încondeiat ouă, olărit — ceramică de Cucuteni, realizare și design de port popular românesc și bijuterii tradiționale. Înalți oficiali ai țărilor prezente la târg, tour-operatori, jurnaliști români și străini sunt invitați să ne cunoască muzica, dansurile populare, gastronomia tradițională la 'Seara Românească', un eveniment care îi are ca amfitrioni pe Emil Hurezeanu, ambasadorul României în Germania, respectiv Mircea Titus Dobre, ministrul Turismului.

În cadrul evenimentului vor performa Ansamblul "Dor Românesc" din Bistrița — Năsăud, județ partener al ediției din acest an al ministerului la ITB Berlin, și Jezebel, interpretă de muzica tradițională românească în stil rock, jazz și operă. La ediția din acest an a ITB Berlin, la standul României își prezintă ofertele 40 de expozanți, tour-operatori, administrații publice și asociații de promovare, din toată țara. Standul României are o suprafață de 239 de metri pătrați în complexul expozițional care totalizează circa 160.000 de metri pătrați. România are o participare constantă la acest târg, dedicat atât specialiștilor din domeniul turismului, cât și vizitatorilor, încă din 1970, conform Agerpres.

În acest an, partenerul oficial al ITB Berlin este Botswana, conform parteneriatului semnat, în 2016, de ministrul Turismului Tshekedi Khama al II-lea și Christian Göke, CEO al Messe Berlin GmbH. Republica Botswana a fost prezentă la ITB Berlin, în fiecare an, din 1984.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.