Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emil Săndoi a vorbit despre moartea lui Ilie Balaci: Ilie Balaci e incomparabil

www.stiriletvr.ro
Emil Săndoi

Emil Săndoi a izbucnit în lacrimi în timpul momentului de reculegere premergător partidei Farul - FC Argeş. La o zi distanţă, antrenorul oaspeţilor a vorbit despre moartea lui Ilie Balaci, fostul său coleg de la Universitatea Craiova, scrie Mediafax.

Ilie Balaci, unul dintre cei mai cunoscuţi fotbalişti români, a murit, duminică, 21 octombrie, la vârsta de 62 de ani. ”Minunea Blondă”, cum îl ştiu mulţi, s-a născut pe 13 septembrie 1956. S-a lansat la clubul său de suflet, la Universitatea Craiova. Talentul pur l-a adus rapid în prima echipă, debutând la seniori 1973, la 16 ani. În acelaşi an şi-a îndeplinit un alt vis. A câştigat primul titlu. Nu s-a oprit aici. A rămas la Craiova 12 sezoane, iar ulterior s-a transferat la Dinamo, alături de colegul său din Bănie, Rodion Cămătaru.

Doi ani a evoluat pentru bucureşteni, dar nu a reuşit să câştige vreun trofeu, deşi Dinamo avea o echipă de excepţie, antrenată de Mircea Lucescu. În 1988, din cauza unei accidentări la genunchi a fost nevoit să-şi încheie cariera de fotbalist. Ilie Balaci a îmbrăcat tricoul echipei naţionale de 65 de ori şi a marcat 8 goluri.

"El a avut o simpatie pentru mine din momentul în care am început să mă antrenez cu echipa mare, mereu a fost alături de mine cu sfaturi. Eu, la Craiova, l-am prins puţin. E un lucru despre care nu ştii ce să crezi. Îmi trec atâtea imagini prin minte cu el. Era un lider. Dacă nu ar fi existat el, nu cred că exista Craiova Maxima.

Citește și: Locuința de vacanță a soților David și Victoria Beckham a fost ținta unui grup de spărgători mascați

Şi după ce nu a mai avut legături cu echipe, mereu ne strângea şi ne vedeam. Ne întâlneam la o masă, mai stăteam de vorbă. El a fost factorul catalizator, pe teren, şi în afara lui. A fost un om deosebit şi un geniu fotbalistic. Să ştiţi că el chiar dacă avea probleme de genul ăsta, nu le împărţea. Era un tip ambiţios şi mândru. Nu împărţea problemele personale, le ţinea în el. Ionel Dănciulescu mi-a spus cu câteva secunde înainte şi nu mi-a venit să cred. Am întrebat: 'Sigur?' Nu mi-a venit să cred. Mi-e atât de greu să vorbesc despre situaţia asta... nu-mi găsesc cuvintele.

Ilie Balaci a fost un învingător. Şi la miuţă îi certa pe ceilalţi, a fost un gladiator, un învingător. Indiferent cu cine juca, nu accepta înfrângerea. Vă daţi seama că transmiţi ceva celor din jurul tău când eşti aşa", a declarat Săndoi, pentru ProSport.

Săndoi a fost întrebat dacă un jucător din fotbalul românesc seamănă ca stil de joc cu "Minunea Blondă", dar tehnicianul a răspuns clar: "Ilie Balaci e incomparabil. Nu-l putem compara cu nimeni.

Balaci era o persoană ambiţioasă, îşi dorea tot. În România, în ziua de azi... poate nu au fost lucrurile aranjate cum şi-ar fi dorit el. Şi în Golf a pus condiţii clare, poate că nu a întâlnit asta în România. Titlurile pe care le-a luat Ilie în zona Golfului poate că sunt la egalitate cu cele luate de Olăroiu", a adăugat antrenorul lui FC Argeş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.