Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emilia Șercan explică cum l-a prins pe Nicolae Ciucă: miros plagiatul de la prima pagină

facebook.com
Emilia Șercan

Jurnalista Emilia Șercan susține că în momentul în care analizează o teză de doctorat se uită la mai multe elemente, iar apoi începe să facă conexiuni și să se gândească care ar putea fi sursele din care personajul ar fi putut plagia. Șercan arată că, după 7 ani în care a analizat teze de doctorat a început să miroasă plagiatul ”de la a treia, a patra pagină, dacă nu chiar de la prima.”.

”Eu am o bucătărie întreagă, pe care o respect, așa, în momentul care mă apuc să mă uit peste o lucrare de doctorat. Mă uit la cuprins, mă uit la modul în care este structurată bibliografia, mă uit la modul în care sunt aranjate notele de subsol șamd. Apoi, încep ușor, ușor să fac asocieri, analogii, conexiuni, gândindu-mă care ar putea să fie sursele de unde persoana respectivă a preluat porțiuni.”, a declarat Emilia Șercan, în podcastul Recorder.

Emilia Șercan susține că principala suspiciune că premierul și-ar fi plagiat lucrarea de doctorat a survenit atunci când a văzut că Nicolae Ciucă era în misiuni internaționale, în perioada în care a lucrat la teza de doctorat.

”Da, aveam o suspiciune, evident (...) Atunci când m-am uitat în CV și am văzut că era șef al unui batalion din Craiova ”Neagoe Basarab”, că a avut misiuni internaționale, care se suprapuneau peste perioada în care a făcut doctoratul, asta mi-a ridicat o suspiciune. După 7 ani de zile de căutat prin teze de doctorat, am o oarecare experiență și un ochi format și miros plagiatul de la a treia, a patra pagină, dacă nu chiar de la prima.”, a spus Emilia Șercan.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.