Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emilia Șercan zguduie MAI - acuzații GRAVE: Șeful DGA a plagiat toată teza de doctorat! Ce riscă chestorul Cătălin Ioniță

Inquam Photos/Octav Ganea
Catalin Ionita seful Politiei Romane la bilantul Ministerului Public

Chestorul principal de poliție Cătălin Alexandru Ioniță, director al Direcției Generale Anticorupție (DGA) din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), a plagiat întreaga sa teză de doctorat, de la prima până la ultima pagină, susține jurnalista Emilia Șercan într-un articol publicat pentru pressone.ro.

Titlul științific de doctor în Ordine Publică și Siguranță Națională l-a obținut în 2012, la Academia de Poliție "Alexandru Ioan Cuza".

Lucrarea lui Ioniţă are 196 de pagini și poartă titlul "Criminogeneza infracțiunilor cibernetice".

Chestorul a declarat că a scris-o singur. Mai mult, el a spus că "suma pe care o primesc pentru titlul de doctor nu cred că va acoperi vreodată munca și absența mea din familie".

RĂSTURNARE de SITUAȚIE în privința lui Carmen Iohannis! Dezvăluire pe surse EXPLOZIVĂ - Sumă impresionantă

Cu toate acestea, teza se dovedește a fi plagiată integral, de la primul până la ultimul rând.

Coordonator de doctorat i-a fost profesoara universitară Ștefania Georgeta Ungureanu, care avea să fie condamnată în 2016, pe fond, la închisoare cu suspendare, pentru că înșelase Academia de Poliție, precum și nouă doctoranzi ai acestei instituții.

SURSE - Strategii PSD au ales 'poezia' pentru alegeri

Chestorul Cătălin Alexandru Ioniță, dar și conducătoarea sa de doctorat riscă să fie acuzați de fals în acte publice, având în vedere că, în acord cu Legea educației naționale și cu Codul studiilor universitare de doctorat, aflate în vigoare în 2012, și-au asumat originalitatea tezei printr-o declarație comună, semnată de ambii pe propria răspundere, înainte de susținerea publică a tezei.

Timp de cinci luni, între ianuarie și iunie 2018, Cătălin Alexandru Ioniță (42 de ani) a ocupat cea mai înaltă funcție la care poate aspira un polițist de carieră: a fost șeful Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), fiind împuternicit pe acest post de către ministrul de Interne Carmen Dan.

Numirea sa nu a fost acceptată inițial de premierul de la acel moment, Mihai Tudose, care a și cerut demisia ministrului Carmen Dan în urma scandalului public generat de acea decizie.

Într-un final, cel care și-a dat demisia a fost Mihai Tudose, silit să plece de la Palatul Victoria și pe fondul relației tot mai tensionate cu Liviu Dragnea. Ca urmare a schimbării raportului de forțe, numirea lui Ioniță în fruntea Poliției a devenit o formalitate.

Totuși, Ioniță avea să demisioneze de la şefia IGPR în iunie 2018, cu doar o zi înainte ca DNA să îl pună sub acuzare pentru trafic de influență și fals în declarații, într-un dosar care vizează retrocedarea unui teren de peste 18 hectare din localitatea Popești-Leordeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.