Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emilian Imbri ATACĂ medicii care nu se vaccinează anti-COVID: 'Nu înțeleg ce caută în meseria asta'

wall-street.ro
Emilian Imbri

Medicul Emilian Imbri a declarat miercuri, la B1 TV, că unii dintre români nu s-au vaccinat anti-COVID-19 pur și simplu pentru că nu li s-a explicat clar avantajele: faptul că se protejează pe ei, îi protejează pe cei dragi lor și împiedică virusul să se transmită mai departe și să sufere mutații. Imbri a mai spus că acum sunt la Terapie Intensivă mulți tineri infectați cu SARS-CoV-2 care nu s-au vaccinat. Imbri a mai declarat că pur și simplu nu-i înțelege pe medicii care nu s-au vaccinat până acum: „.Îi rog să se vaccineze nu pentru a demonstra că sunt doctori, ci pentru a demonstra că au ajuns la un nivel intelectual!”.

„Încep să apară cazuri noi, multe, la persoane tinere și nevaccinate. În spitalul ”Victor Babeș” acum, la ATI, care e doar COVID, sunt persoane tinere și nevaccinate. De ce nu se vaccinează oamenii ați întrebat. Eu spun sincer că acum mai mult decât să mă uit în jur și să mă întreb și eu atunci când ai, față de alte țări din jur, toată gama de vaccinuri, deci poți să alegi… România a ajuns să vândă și să facă și acte de caritate și să doneze…

Nu știm ce se întâmplă? Știm! E practic ce au reușit să facă cei care au indus spaima, neîncrederea și au pus corpul medical într-o poziție inferioară, de persoane care, și o spun cu toate sinceritatea și nu acuz pe nimeni, dar cei care au transformat prin ce vorbesc pe la diverse posturi TV corpul medical în gardieni, în persoane care fugăresc oameni și-i vaccinează cu forța. Doctori care, vă rog să mă credeți, că nu știu cum au ajuns să creadă și să spună că ei știu că peste câțiva ani vaccinul va face rău. De ce nu spun că ei nu știu cât de repede în prezent virusul face și mai rău. E un lucru pe care trebuie să-l gestionăm acum, să strângem oameni care pot și să fie crezuți și cre să spună clar că variantă mai bună decât vaccinarea nu există”, declarat Emilian Imbri.

Întrebat ce mesaj are pentru medicii care încă nu s-au vaccinat anti-COVID, acesta a spus: „Sunt obligați prin meseria pe care o au să se vaccineze. Dacă nu se vaccinează nu înțeleg… Nu înțeleg dacă îi înțeleg.. Sau ce caută în meseria asta nu înțeleg. Îi rog să se vaccineze nu pentru a demonstra că sunt doctori, ci pentru a demonstra că au ajuns la un nivel intelectual!”

Imbri a mai spus că nu crede că la noi va funcționa vaccinarea obliatorie ori impunerea de restricții pentru cei care nu se imunizează: „M-am gândit la ce se întâmplă la țările din jurul nostru. Sunt niște lideri și de partide, și de guverne care își asumă un risc, acela de a nu mai fi lideri și comandă, cer, spun că vor introduce obligatoriu vaccinarea. Cred că în România nu o să meargă treaba asta, că oamenii nu au realizat un lucru pe care noi poate nu l-am explicat cum trebuie, anume că sunt trei motive principale pentru care ar trebui să te vaccinezi: te aperi pe tine, dacă cumva îți pasă, e pentru cei din jurul tău, familie, cei dragi, și al treilea motiv – să nu dai posibilitatea virusului să găsească terenul de antrenament. Asta înseamnă o persoană nevaccinată în care virusul poate intra și se poate modifica să devină mai violent, mai agresiv”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.