Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emilian Pavel: Aplicațiile mobile sunt o oportunitate certă pentru sectorul IT din România

Google Play

Europarlamentarul PSD, Emilian Pavel a fost gazda unul mic dejun de lucru la Bruxelles pe tema modelului economic generat de aplicațiile mobile în cadrul Uniunii Europene. Totul cu ocazia unui deceniu de la lansarea platformei de aplicații Google Play.

”Am avut ca invitați reprezentați ai Comisiei Europene, ai dezvoltatorilor de aplicații mobile, ai unor mari motoare de căutare online, dar și experți legali în domeniu.

Studiile recente estimează că afacerile generate de aplicațiile online vor atinge cifra enormă de 6 trilioane de dolari în anul 2021, față de 1,3 trilioane estimate în 2016. Este aproximativ dimensiunea economiei Japoniei preconizată pentru anul 2021!

Această creștere este explicată de faptul că oamenii vor petrece mai mult timp și vor cheltui mai mulți bani utilizând aplicațiile mobile – mai ales în domeniul comerțului electronic. De altfel, cumpărarea de bunuri și servicii a reprezentat în 2016, 90% din totalul economiei create de aplicațiile mobile, urmând să crească până la 95%.

Această piață a aplicațiilor mobile generează, de asemenea multe locuri de muncă -deja  1,9 milioane în 2017. Pentru 2018 se preconizează atingerea pragului de 2.8 milioane de locuri de muncă în acest domeniu, atrăgând și 4,8 milioane în domenii contingente precum marketing sau servicii de suport.

Pentru a atinge potențialul maxim al acestei piețe, statele membre UE și instituțiile europene trebuie să asigure certitudinea unui cadru legal propice inovării, un sistem educațional care să susțină dezvoltarea abilităților și cunoștințelor necesare acestui domeniu, dar și crearea unei infrastructuri solide (precum rețelele 5G) dar și facilitarea investițiilor.

Toate acestea reprezintă noi oportunități pentru sectorul IT din România. Companiile românești vor putea cu siguranță să dezvolte produse noi și competitive care să le dea acces la această piață imensă.”, a transmis europarlamentarul prin intermediului unui comunicat de presă remis redacției.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.