Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eminența cenușie de la Kremlin: Cine este omul care a fost alături de Putin din prima zi

twitter.com
putin

Preşedintele rus Vladimir Putin este cunoscut pentru tendinţa sa de a roti oamenii importanţi din structurile de putere, dar unul dintre ei îi rămâne alături chiar din prima zi de la instalarea la Kremlin cu toate că a lucrat pentru unul dintre cei mai mari duşmani ai săi. Este vorba de Vladislav Surkov, cel care acum extinde Rusia lui Putin după ce a consolidat-o cu minuţiozitate, notează Adevărul.

Pe 19 octombrie, Vladimir Putin a participat la o reuniune în formatul Normandia, la Berlin, cu cancelarul german Angela Merkel şi omologii săi francez Francois Hollande şi ucrainean Petro Poroşenko. Alături de liderul de la Kremlin s-a aflat şi Vladislav Surkov, cu toate că este vizat de o interdicţie de călătorie în Uniunea Europeană. Oarecum ironic, Surkov a fost prezent la o reuniune privind reglementarea situaţiei din estul Ucrainei deşi a fost sancţionat tocmai din cauza rolului său în anexarea peninsulei Crimeea şi în susţinerea separatiştilor proruşi din Donbas. De fapt, Putin nici nu a conceput să vină în capitala Germaniei fără el, constrângând-o pe Merkel să ceară o autorizaţie specială de călătorie de la Bruxelles.

Statul Islamic recurge la metoda supremă: MII de FEMEI și COPII sunt răpiți și folosiți ca scut

Ambasadorul SUA, gest IMPRESIONANT la un an de la tragedia #Colectiv


Vladislav Surkov s-a născut în 1964, ca Aslambek Dudaev, o informaţie exclusă din biografia sa oficială. Identitatea actuală o are de la vârsta de cinci ani, după divorţul părinţilor. După ce şi-a îndeplinit serviciul militar obligatoriu în Ungaria şi a obţinut o diplomă de economist la Universitatea Internaţională din Moscova, a devenit un apropiat al oligarhului Mihail Hodorkovski. El nu a ajuns la fel de bogat precum duşmanul lui Putin, care a ispăşit ani grei de închisoare în Rusia, dar i-a asigurat viitorul.

Vladislav Surkov a fost numit „consilier special“ pentru Abhazia, Osetia de Sud şi Ucraina. Voci avizate spun despre el că s-a aflat în spatele manifestaţiilor rusofone din Ucraina, nu a fost străin de intervenţia „omuleţilor verzi“ în peninsula Crimeea şi i-a consiliat pe ascuns pe separatiştii proruşi din Donbas. În timpul negocierii acordurilor de la Minsk, Surkov a intermediat între cei patru negociatori - Merkel, Putin, Hollande, Poroşenko -  şi liderii rebelilor proruşi. Pentru eforturile sale, el a fost recompensat cu „Premiul Crimeei“, o distincţie de pe vremea Ekaterinei a II-a relansată în 1942 „pentru apărarea Sevastopolului“.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.