Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emiratele Arabe Unite afirmă că doresc 'o schimbare de atitudine, nu de regim' în Qatar

Qatar

Ministrul afacerilor externe din Emiratele Arabe Unite (EAU), Anwar Gargash, a cerut Qatarului luni, la Londra, să revină la masa negocierilor, subliniind că ţara sa şi aliaţii săi nu doresc o 'schimbare de regim' la Doha, ci de 'atitudine', relatează AFP, potrivit Agerpres.

'Am transmis un mesaj Qatarului în care am spus că noi nu dorim o escaladare (a situaţiei), nu dorim o schimbare de regim, noi dorim o schimbare de atitudine, nu (o schimbare) a politicii voastre independente, ci (o schimbare) a politicii voastre în sprijinul extremismului şi a terorismului', a declarat Gargash într-un discurs la centrul de reflecţie Chatham House. 

'Trebuie să facem acest lucru şi, odată ce acest lucru va fi realizat, noi vom putea lucra împreună', a adăugat el. 

Subliniind că organizaţia Consiliul de Cooperare al Golfului (Arabia Saudită, Qatar, Oman, Bahrein, EAU, Kuweit), creat în 1981, se află 'în criză', el a afirmat că nu urmăreşte o excludere a Qatarului din acest for. 

'Ceea ce ne dorim cu adevărat este fie să ajungem la un acord şi atitudinea Qatarului să se schimbe, fie Qatarul să-şi facă treaba şi să putem avansa spre o nouă relaţie', a adăugat el. 'Nu putem avea un membru care ne slăbeşte şi sprijină terorismul', a subliniat el. 

Întrebat despre acuzaţiile privind rolul Arabiei Saudite în finanţarea extremismului, el a admis că 'există o problemă cu finanţarea privată în Golf'. 

'Diferenţa este că guvernul saudit îşi dă seama că are o problemă şi a încercat să o rezolve în ultimii ani', a adăugat el. 'Întrebarea ar putea fi: face asta destul de repede sau nu? Însă, în mod clar, guvernul saudit acţionează asupra acestei probleme', a adăugat Anwar Gargash.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.