Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emiratele Arabe Unite anunță o nouă misiune de explorare a planetei Venus şi a Centurii de asteroizi

venus

Emiratele Arabe Unite (EAU) au anunţat marţi o nouă misiune de explorare a planetei Venus şi a Centurii de asteroizi în decurs de şapte ani, acesta fiind cel mai recent plan din ambiţiosul său program spaţial, relatează dpa.

La începutul acestui an, EAU au devenit prima ţară arabă care a lansat o misiune interplanetară de succes, când sonda spaţială Hope s-a plasat pe orbita lui Marte.

''Lansarea unui nou proiect de explorare a lui Venus şi a Centurii de asteroizi stabileşte un nou obiectiv ambiţios pentru programul spaţial înfloritor al ţării noastre'', a scris pe Twitter prinţul moştenitor Mohammed bin Zayed din Emiratele Arabe Unite.

O navă spaţială urmează să fie construită şi se preconizează că aceasta va fi lansată în 2028. Premierul din Dubai Mohammed bin Rashid Al Maktoum a descris-o ca fiind ''cea mai ambiţioasă misiune spaţială'' din regiune, relatează Agerpres.ro.

''Explorarea spaţiului este numai începutul: mai multe misiuni sunt în plan. Vom continua să investim în construirea ştiinţei spaţiale, inginerie, astronauţi şi nave spaţiale'', a adăugat el.

Nava spaţială ar urma să efectueze o călătorie de 3,6 miliarde de kilometri în cinci ani, timp în care va orbita Venus şi Pământul pentru a atinge viteza necesară şi pentru a ajunge la Centura principală de asteroizi, care se află dincolo de Marte.

În 2033, nava urmează să ajungă pe un asteroid la 560 milioane de kilometri de Pământ, ceea ce ar face din EAU cea de-a patra ţară care a trimis o navă spaţială pe un asteroid.

EAU şi-a lansat agenţia spaţială în 2014 şi intenţionează să trimită o navă spaţială fără echipaj uman pe Lună în 2024.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.