Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emiratele Arabe Unite ar putea să impună restricţii pentru rezidenţii care nu s-au vaccinat împotriva COVID-19

emirate

Autorităţile din Emiratele Arabe Unite au avertizat populaţia locală că ar putea să impună anumite restricţii pentru persoanele care nu s-au vaccinat împotriva maladiei COVID-19, într-o perioadă în care acest stat, un important centru de afaceri şi turistic din regiunea Golfului Persic, doreşte să îşi accelereze campania de vaccinare, informează Reuters.

Emiratele Arabe Unite, o ţară cu 9 milioane de locuitori şi care a extins campania de vaccinare pentru toţi rezidenţii cu vârste de peste 16 ani, a vaccinat deja aproximativ 65% din populaţia eligibilă, a anunţat marţi Autoritatea Naţională pentru Gestionarea Crizelor Emergente şi a Dezastrelor (NCEMA), potrivit agerpres.ro.

"Măsuri stricte sunt avute în vedere pentru a restricţiona deplasările persoanelor nevaccinate şi pentru a implementa măsuri preventive precum interzicerea accesului în anumite spaţii şi accesul la anumite servicii", a declarat Saif Al Dhaheri, purtătorul de cuvânt al NCEMA.

"Ezitarea voastră de astăzi reprezintă un obstacol pentru atingerea obiectivului nostru şi expune în faţa riscurilor medicale familia voastră, persoanele dragi şi întreaga comunitate", a adăugat el.

Această ţară din regiunea Golfului Persic a raportat marţi 1.903 cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2, iar bilanţul total a ajuns la 500.860 de infectări şi 1.559 de decese asociate COVID-19.

Emiratele Arabe Unite, unde măsuri precum distanţarea socială şi purtarea măştilor sanitare în spaţiile publice sunt obligatorii, este una dintre ţările cu cele mai rapide campanii de vaccinare din lume împotriva maladiei COVID-19.

Abu Dhabi oferă de acum rezidenţilor şi vaccinul Pfizer-BioNTech, pe lângă vaccinul chinezesc produs de Sinopharm, au anunţat miercuri autorităţile sanitare locale.

Emiratul Dubai oferea deja populaţiei locale vaccinul Pfizer-BioNTech alături de cel realizat de compania AstraZeneca.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.