Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emiratele Arabe Unite au insistat, la Casa Albă, la semnarea acordului cu Israelul, pentru crearea unui stat palestinian

semnare acord israel eau bahrein

Ministrul de Externe din Emiratele Arabe Unite, Abdullah bin Zayed Al Nahyan, a mulţumit Guvernului Israelului pentru suspendarea planului de anexare a unor zone din Cisiordania şi a pledat, în cursul ceremoniei de la Casa Albă, pentru crearea unui stat palestinian.

"Asistăm astăzi la un nou curent, care va crea un drum mai bun în Orientul Mijlociu. Noua viziune nu este un slogan evocat în scopuri politice, ci toată lumea vrea un viitor mai prosper. Rolul Statelor Unite în Orientul Mijlociu este unul pozitiv, lucru evidenţiat de acordurile de astăzi. Din punctul de vedere al Emiratelor Arabe Unite, acest acord ne va permite să fim în continuare de partea poporului palestinian şi să îndeplinim speranţele unui stat independent, într-o regiune stabilă şi prosperă", a afirmat Abdullah bin Zayed Al Nahyan, mulţumind Guvernului Benjamin Netanyahu pentru suspendarea planului de anexare a unor zone din Cisiordania.

Citește și: CTP îl desființează pe Nicușor Dan: Va da o soluție nepripită, îndelung socotită și profund greșită

La rândul său, Khalid bin Ahmed Al Khalifa, ministrul de Externe din Bahrain, a catalogat semnarea acordurilor de pace cu Israelul drept o "oportunitate istorică", "un moment de speranţă" pentru Orientul Mijlociu.

"În mod special, vreau să îmi exprim profunda apreciere pentru preşedintele Donald Trump şi Administraţia sa. Eforturile dumneavoastră au făcut pacea o realitate", a spus reprezentantul Bahrainului.

Citește și: O primă victorie pentru Liviu Dragnea în justiție. Judecătorii au stabilit că i-a fost încălcat dreptul la muncă în penitenciar

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a semnat, marţi, la Casa Albă, acordurile de pace cu Emiratele Arabe Unite şi Bahrain, în prezenţa preşedintelui SUA, Donald Trump.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.