Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emiratele Arabe Unite îşi închid reprezentanţa diplomatică în Coreea de Nord

coreea de nord

Emiratele Arabe Unite (EAU) au anunţat joi încheierea misiunii ambasadorului nerezident al Coreei de Nord şi a serviciilor propriului reprezentant la Phenian, informează agenţia de presă WAM, preluată de Reuters. EAU nu vor mai acorda vize şi licenţe comerciale cetăţenilor nord-coreeni, adaugă sursa citată. În zona Golfului Persic lucrează câteva mii de nord-coreeni, în special în construcţii.

Măsurile au fost luat "în contextul obligaţiilor (EAU) ca membru responsabil al comunităţii internaţionale, pentru a consolida voinţa internaţională şi a opri proliferarea armelor nucleare şi a programelor balistice", a comunicat ministerul de externe din Dubai. Departamentul de Stat al SUA a salutat decizia UAE. "Suntem foarte bucuroşi să aflăm asta. Sunt multe ţări care iau măsurile pe care le-am cerut", a declarat presei purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei americane, Heather Nauert, conform Agerpres.

Reuters reaminteşte că în primul său discurs la Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite preşedintele american Donald Trump a solicitat luna trecută statelor membre ale ONU să intensifice presiunile asupra Coreei de Nord, pentru a determina această ţară să renunţe la armele nucleare. Anunţul EAU urmează unor paşi similari făcuţi de Qatar şi Kuweit, care şi-au redus în septembrie legăturile cu Phenianul şi au sistat eliberarea vizelor pentru cetăţenii nord-coreeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.