Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emiratele Arabe Unite, sub presiune: anunță înființarea 'entităților juridice' menite să combată spălarea de bani

mediafax.ro
emiratele arabe unite EAU

Emiratele Arabe Unite (EAU) au anunţat duminică crearea în viitor a unor "entităţi judiciare" dedicate luptei împotriva spălării banilor, în urma includerii lor pe o listă de ţări supuse "supravegherii întărite" pe această problemă, notează AFP, citat de Agerpres.

În martie 2022, organizaţia de combatere a spălării banilor, Grupului de Acţiune Financiară Internaţională (FATF), a plasat Emiratele, împreună cu alte 23 de ţări, pe "lista gri" a ţărilor prezentând mai ales "deficienţe strategice în regimurile lor de luptă" împotriva spălării banilor.

EAU au aprobat o "propunere de creare a unor entităţi federale de urmărire penală specializate în infracţiuni economice şi spălare de bani", a informat agenţia de presă a Emiratelor, WAM.

Este "un prim pas spre anchetarea" spălării banilor "şi lupta împotriva" tranzacţiilor financiare suspecte, a precizat ea.

Aceasta vizează să consolideze "încrederea investitorilor internaţionali în ecosistemul de afaceri din Emirate" şi să îi încurajeze "să-şi aducă afacerile" în ţară, potrivit WAM.

Reputaţia Emiratelor Arabe Unite ca un inconturnabil hub financiar şi comercial în Golf şi în lume a suferit de pe urma includerii acestui stat bogat în petrol pe lista gri a FATF.

În cele din urmă, aceste "entităţi judiciare" vor permite "protejarea economiei naţionale şi reducerea impactului infracţiunilor economice şi financiare", potrivit WAM.

Emiratele Arabe Unite au devenit un hub esenţial al comerţului global, conectând Orientul Mijlociu de Europa, Asia şi Asia Centrală.

Aeroportul din Dubai este astfel unul dintre cele mai aglomerate din lume, iar portul său cunoaşte una dintre cele mai intense activităţi de pe glob.

EAU au atras, de asemenea, un număr mare de oameni de afaceri ruşi fugind de impactul sancţiunilor occidentale, în special în Dubai, stârnind îngrijorărea ONG-urilor şi a specialiştilor în combaterea spălării banilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.