Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emiratele Arabe Unite vor trimite un astronaut în spaţiu într-o misiune de şase luni

astronomy.com
supernova SN 2018zd univers cosmos spatiu

Emiratele Arabe Unite au anunţat vineri că vor trimite un astronaut pe orbita Pământului în cadrul unei misiuni de şase luni la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), considerată "o nouă etapă" din ambiţiosul program spaţial al acestei ţări bogate din regiunea Golfului Persic, informează AFP.

"O nouă etapă" a fost atinsă odată cu "semnarea noului acord ce vizează trimiterea primului astronaut arab într-o lungă misiune de 180 de zile la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale", a anunţat pe Twitter vicepreşedintele Emiratelor Arabe Unite şi liderul emiratului Dubai, şeicul Mohammed bin Rashid Al-Maktoum.

"Sunt mândru de tinerii din Emirate", a adăugat el.

Potrivit cotidianului local The National, acordul a fost semnat miercuri între Mohammed bin Rashid Space Centre (MBRSC) şi compania Axiom Space, la sediul ambasadei Emiratelor Arabe Unite din Washington.

Astronautul arab va face parte din echipajul misiunii SpaceX Crew-6, a cărei lansare este programată în 2023, a precizat aceeaşi sursă, potrivit Agerpres.ro.

Nou intrată în industria explorării spaţiale, Emiratele Arabe Unite, o ţară compusă din şapte emirate, inclusiv Abu Dhabi şi Dubai, şi-a lăsat foarte repede amprenta asupra acestui domeniu de activitate.

Primul astronaut din Emiratele Arabe Unite a fost trimis în spaţiu în 2019 într-o misiune de opt zile, la bordul unei rachete ruseşti Soyuz, ce a fost lansată de pe cosmodromul Baikonur din Kazahstan.

În acelaşi an, în luna iulie, această ţară bogată în petrol a lansat de la Centrul spaţial Tanegashima din Japonia un vehicul spaţial fără echipaj, care a trimis sonda Hope pe o orbită în jurul planetei Marte, în cadrul primei misiuni interplanetare a unui stat din lumea arabă.

Emiratele Arabe Unite intenţionează, de asemenea, să trimită şi un rover pe Lună până în anul 2024.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.