Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emirul Kuweitului, şeicul Nawaf al-Ahmad Al Sabah, a numit un nou guvern

thearabweekly.com
şeicul Nawaf al-Ahmad Al Sabah

Emirul Kuweitului, şeicul Nawaf al-Ahmad Al Sabah, a numit luni un nou guvern, cu noi miniştri la Apărare, Petrol şi Finanţe, în contextul în care această monarhie din Golf trece prin cea mai gravă criză economică de decenii, transmit dpa şi Reuters, potrivit AGERPRES.

Guvernul precedent a demisionat în urma alegerilor parlamentare în care opoziţia a înregistrat câştiguri, iar două treimi din deputaţi şi-au pierdut mandatele.

Scrutinul a avut loc într-o perioadă în care Kuweit, stat petrolier bogat şi membru al OPEC, se confruntă cu o criză de lichidităţi provocată de scăderea preţurilor la ţiţei şi de pandemie.

O prioritate a noului guvern va fi să crească veniturile pentru a acoperi deficitul bugetar de 46 miliarde de dolari, inclusiv prin încercarea de a pune capăt unui impas legislativ legat de un proiect care ar permite Kuweitului să se împrumute pe pieţele externe.

Emirul Nawaf al-Ahmad al-Sabah, instalat la putere în septembrie după moartea fratelui său, l-a numit din nou săptămâna trecută pe Sabah al-Khalid în funcţia de prim-ministru.

Vezi și: De Revelion românii au rezervat masiv vacanțe în Maldive, Zanzibar, Dubai, Egipt, Turcia și nu numai. Sase nopţi în Maldive de la 2.000 de euro/persoană

Printre numele noi în guvern sunt Hamad Jaber al-Ali Al Sabah la Apărare şi Thamer Ali Al Sabah la Interne, amândoi membri ai familiei regale.

Mohammed Abdulatif al-Fares a fost numit ministru al Petrolului, Electricităţii şi Apei, iar Khalifa Hamada va prelua Finanţele.

Şeful diplomaţiei, Ahmad Nasser Al Sabah, şi ministrul sănătăţii, Basel Hamoud, şi-au păstrat portofoliile.

Numirile survin cu o zi înainte ca noua Adunare Naţională, cu 50 de membri, să se reunească în prima sa sesiune.

Parlamentul kuweitian, cel mai vechi din zona Golfului, deţine prerogativa de a bloca proiecte de legi şi de a interpela miniştri, dar puterea efectivă în regat rămâne în mâinile emirului.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.