Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emisarul american pentru Coreea de Nord, trimis la Moscova

sua coreea de nord

Emisarul american pentru Coreea de Nord este trimis în această săptămână la Moscova pentru a discuta cu diplomaţia rusă despre regimul de la Phenian, cu câteva zile înainte de prima vizită în Rusia a secretarului de Stat, Rex Tillerson, a anunţat luni diplomaţia americană, citată de AFP. Joseph Yun, reprezentant special al Departamentului de Stat pentru politica nord-coreeană, se va afla la Moscova, de marţi până joi, pentru a discuta despre "cooperarea pe probleme legate de Coreea de Nord", conform unui comunicat.

Yun se va întâlni cu ministrul adjunct rus al Afacerilor Externe, Igor Morgulov, şi experţi ai unor centre de analiză şi cercetare de la Moscova. Şeful diplomaţiei americane, Rex Tillerson, este aşteptat în luna aprilie în Rusia, pentru prima sa vizită oficială în calitate de secretar de Stat. Coreea de Nord este ţinta unei serii de sancţiuni a Consiliului de Securitate al ONU pentru programele sale balistic şi nuclear iar Rusia dispune de un drept de veto.

Beijingul are de asemenea drept de veto iar Statele Unite intenţionează ''să pună presiune'' pe China pentru a ''acţiona'' împotriva cursei înarmării nucleare a Coreii de Nord, a prevenit duminică ambasadoarea americană la ONU, Nikki Haley. Preşedintele american, Donald Trump, a afirmat că este pregătit "să rezolve" singur problema nord-coreeană. fără ajutorul Chinei, potrivit declaraţiilor citate duminică de cotidianul Financial Times, cu câteva zile înainte de vizita omologului său chinez, Xi Jinping, relatează AFP. "În cazul în care China nu va rezolva Coreea de Nord, vom face noi acest lucru", a declarat preşedintele american cu intenţia evidentă de a-şi arăta determinarea şi fermitatea, înainte de a-l primi pe liderul de la Beijing, Xi Jinping, joi şi vineri, la reşedinţa sa privată Mar-a-Lago, în Florida, conform Agerpres. La întrebarea dacă este posibil ca Statele Unite să acţioneze singure, fără să aştepte ajutorul Chinei, Donald Trump a răspuns: "Absolut", fără să ofere mai multe detalii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.