Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emisarul ONU pentru Yemen a sosit în oraşul strategic Hodeida în încercarea de a realiza un armistițiu durabil

yemen

Emisarul ONU pentru Yemen, Martin Griffiths, a sosit vineri în oraşul strategic Hodeida, principalul front de război din Yemen unde un armistiţiu a fost în general respectat timp de zece zile, a declarat o sursă a ONU în Dubai, citată de AFP preluată de Agerpres.

Griffiths, care vine de la Sanaa, capitala yemenită controlată de rebelii houthi, vrea să promoveze o încetare a focului durabilă în oraşul-port Hodeida (vest), pe care forţele proguvernamentale încearcă să-l preia de la rebeli.

Obiectivul vizitei este 'de a vedea îndeaproape situaţia din Hodeida şi de a trimite un mesaj tuturor protagoniştilor cu privire la importanţa armistiţiului în vederea relansării negocierilor politice', a declarat sursa ONU.

Emisarul Naţiunilor Unite încearcă să organizeze consultări de pace în Suedia pentru care nu a fost stabilită încă o dată. SUA au indicat că acestea ar putea avea loc la începutul lunii decembrie.

Vital pentru livrarea importurilor şi a ajutoarelor în Yemen, acest oraş portuar ilustrează complexitatea războiului din ţară care continuă de patru ani şi s-a soldat cu circa 10.000 de morţi, provocând cea mai gravă criză umanitară în lume, cu 14 milioane de persoane în situaţia de a se confrunta cu foametea, potrivit cifrelor ONU.

Griffiths se află de miercuri la Sanaa, unde a discutat joi cu liderul rebelilor Abdel Malik al-Houthi în vederea avansării spre o soluţie politică în războiul dintre insurgenţi pro-iranieni şi puterea sprijinită militar de o coaliţie sub comandament saudit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.