Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emisiune filatelică aniversară la 25 de ani de la vizita Papei Ioan Paul al II-lea în România

Papa Francisc, mesaj Paște

Romfilatelia a lansat emisiunea filatelică "25 de ani de la vizita pontificală a Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea în România", informează un comunicat transmis AGERPRES.

Între 7-9 mai 1999 a avut loc prima vizită a unui Suveran Pontif într-o ţară majoritar ortodoxă de la Marea Schismă din 1054. Evenimentul acesta a reprezentat un pas semnificativ în îmbunătăţirea relaţiilor dintre Biserica Catolică şi Biserica Ortodoxă, semnalând o eră de dialog ecumenic între cele două ţări creştine, Sanctitatea Sa Papa Paul Ioan al II-lea afirmând faptul că "România este grădina Maicii Domnului".

Principalele puncte de semnificaţie ale vizitei au constat în promovarea unităţii creştine, încurajarea păcii şi reconcilierii, precum şi întărirea relaţiilor dintre Vatican şi România, toate acestea având un impact profund asupra dialogului inter-religios la nivel mondial.

Romfilatelia a realizat, de-a lungul anilor, mai multe emisiuni şi produse filatelice speciale, în semn de omagiu pentru Sanctitatea Sa Papa Paul Ioan al II-lea.

"Această călătorie mi-a oferit posibilitatea de a vedea ce bogăţie este a respira în calitate de creştini cu ambii 'plămâni', ai tradiţiei orientale şi ai celei occidentale. Mi-am dat seama de aceasta văzând solemnele şi sugestivele celebrări liturgice", spunea Papa Paul Ioan al II-lea în timpul vizitei din mai 1999.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.