Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emisiunea de mărci poştale 'Flamingo' va fi disponibilă, începând de miercuri, în magazinele Romfilatelia

Romfilatelia.ro
romfilatelia timbru

Emisiunea de mărci poştale "Flamingo" va fi disponibilă, începând de miercuri, în magazinele Romfilatelia din Bucureşti, Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, precum şi în magazinul online: http://romfilatelia.ro/store/.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, cele patru timbre ale emisiunii prezintă patru dintre cele şase specii de flamingo cunoscute, care se remarcă printr-o incredibilă eleganţă, constituţie zveltă şi penaj colorat.

Flamingo andin (Phoenicoparrus andinus) este ilustrat pe timbrul cu valoarea nominală de 1,40 lei, în timp ce Flamingo chilian (Phoenicopterus chilensis) este redat pe al doilea timbru cu valoarea nominală de 1,70 lei.

Flamingo mic (Phoeniconaias minor) este reprezentat pe timbrul cu valoarea nominală de 7 lei, iar Flamingo roz (Phoenicopterus roseus) este redat pe ultimul timbru al seriei cu valoarea nominală de 19,50 le.

Emisiunea de mărci poştale "Flamingo" este completată de un plic "prima zi", patru coli de 28 timbre, patru minicoli de 5 timbre cu vinietă şi un bloc de 4 timbre nedatate în mapă filatelică.

Păsările flamingo (flamingii) reprezintă o familie de şase specii de păsări acvatice; patru dintre acestea sunt răspândite în America, iar două - în Asia, Europa şi Africa. Comportamentele neobişnuite - felul în care stau ore întregi într-un picior sau spectaculoasele lor dansuri nupţiale - şi înfăţişarea lor aparte au atras de multă vreme atenţia oamenilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.