Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emisiunea 'Inovare, paşi spre viitor' - de marţi în magazinele Romfilatelia; 'Cap de bour', în realitate virtuală

romfilatelia.ro
romfilatelia

Romfilatelia anunţă introducerea în circulaţie, marţi, a emisiunii "Inovare, paşi spre viitor", care ilustrează în imaginile mărcii poştale, coliţei dantelate şi plicului prima zi ''o nouă lume a timbrelor'', în care tradiţionalul clasor este înlocuit de colecţia digitală.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, AGERPRES, marca poştală a emisiunii cu valoarea nominală de 13 lei reproduce un timbru tradiţional recunoscut, ''Cap de bour'', transpus într-o realitate virtuală, ca într-un portal.

Pentru că timbrul înseamnă şi călătorie, s-a imaginat o poveste în care apare un element comun - VR headset (caschetă virtuală) - prin care sunt vizualizate, în 3 D, timbrul tradiţional transpus în realitate augmentată. Grafica timbrului din coliţa cu valoarea nominală de 33 lei şi a plicului prima zi redau întocmai aceste idei.

Emisiunea deschide o nouă epocă în filatelie, imaginile timbrelor NFT, timbre poştale emise sub formă de tokenuri (jetoane simbol) non-fungibile (care nu pot fi înlocuite cu altele de acelaşi fel), precizează Romfilatelia.

Emisiunea "Inovare, paşi spre viitor" va fi disponibilă în reţeaua magazinelor Romfilatelia din Bucureşti, Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, precum şi online, pe: http://romfilatelia.ro/store/.

Romfilatelia a lansat, în data de 26 aprilie 2023, pe platforma guvernamentală a Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică - ICI Bucureşti, colecţia unică de 15 NFT-uri intitulată "O Lume într-un Timbru".

În cadrul unei conferinţe din perioada 16-18 aprilie, Romfilatelia şi ICI Bucureşti vor promova atât emisiunea de mărci poştale "Inovare, paşi spre viitor", cât şi o colecţie de NFT-uri dedicate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.