Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emisiunea 'Râşniţe' - de vineri, în magazinele Romfilatelia

romfilatelia.ro
romfilatelia rasnite

Emisiunea 'Râşniţe' - de vineri, în magazinele Romfilatelia

Emisiunea "Râşniţe" va fi disponibilă, de vineri, în reţeaua magazinelor Romfilatelia din Bucureşti, Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, şi online pe http://romfilatelia.ro/store/, informează Agerpres.

Emisiunea este alcătuită dintr-o serie de şase mărci poştale, o coliţă dantelată, un plic "prima zi" şi o mapă filatelică specială, care ilustrează "râşniţe de colecţie" cu forme şi ornamente deosebite utilizate la măcinarea cafelei, transmite Romfilatelia, într-un comunicat remis miercuri AGERPRES.

Râşniţa pentru cafea sau condimente este redată pe timbrul cu valoarea nominală de 2,10 lei, cea pentru cafea "Louis XIV" este ilustrată pe timbrul cu valoarea nominală de 2,30 lei, râşniţa decorativă Kenrick este reprodusă pe timbrul cu valoarea nominală de 3,10 lei, iar cea de bucătărie pentru cafea este redată pe timbrul cu valoarea nominală de 4,70 lei.

Râşniţa pentru cafea Peugeot - Model A este ilustrată pe timbrul cu valoarea nominală de 5,20 lei, râşniţa de cafea Early Enterprise No. 2 (Baby 2) este redată pe timbrul cu valoarea nominală de 9 lei, în timp ce râşniţa de cafea Sablier (Clepsidra) este reprezentată pe coliţa dantelată a emisiunii, având timbrul cu valoarea nominală de 34 lei.

Râşniţele folosite în secolul al XVII-lea erau adesea mici, iar rolul lor era de a măcina mirodenile. Pe măsură ce noua băutură de cafea a câştigat popularitate, s-au făcut adaptări la modele pentru a măcina mai eficient boabele; acestea includ mărirea buncărelor, prelungirea mânerului şi reconfigurarea suprafeţelor de măcinare.

Râşniţele ilustrate în noua emisiune fac parte din colecţia Muzeului Recordurilor Româneşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.