Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emma Răducanu a fost decisivă pentru calificarea Marii Britanii la turneul final al Billie Jean King Cup

Inquam Photos / Simion Tataru
Inquam Emma Răducanu

Emma Răducanu a fost decisivă pentru calificarea Marii Britanii la turneul final al Billie Jean King Cup, în dauna Franţei, învinsă cu 3-1 în faţa propriului public, la Le Portel, informează Reuters şi The Guardian.

Campioana din 2021 de la US Open, Emma Răducanu, al cărei tată este român, a adus sâmbătă punctul victoriei Marii Britanii, după ce a trecut de Diane Parry la capătul unui meci foarte disputat, 4-6, 6-1, 7-6 (7/1), scrie agerpres.ro.

Vineri, Diane Parry a dominat-o pe Katie Boulter, 6-2, 6-0, apoi Emma Răducanu a adus primul punct pentru Marea Britanie, învingând-o pe Caroline Garcia, 3-6, 6-3, 6-2. În primul meci de sâmbătă, Katie Boulter a învins-o pe Clara Burel, 7-5 6-0.

Răducanu, acum locul 302 mondial, a ratat cea mai mare parte a sezonului trecut, după ce s-a operat la gleznă şi la ambele încheieturi ale mâinilor.

Echipa Marii Britanii nu se mai impusese până acum în faţa Franţei când aceasta a fost gazdă. Acest succes este cu atât mai notabil cu cât zgura nu este o suprafaţă foarte apreciată nici de Boulter, nici de Răducanu.

Printre echipele calificate la turneul final al Billie Jean King Cup este şi Polonia care, bazându-se pe numărul unu mondial Iga Swiatek, a învins Elveţia cu 4-0. Tot cu 4-0 au trecut Australia de Mexic, respectiv Statele Unite de Belgia.

Echipa Japoniei, având-o în componenţă pe Naomi Osaka, a obţinut calificarea în dauna Kazahstanului, iar

Slovacia a trecut de Slovenia. La Sao Paulo, Germania a învins Brazilia cu 3-1.

Aşa cum s-a anunţat, echipa României s-a calificat în premieră la turneul final al Billie Jean King Cup, după ce a învins Ucraina cu scorul de 3-2, sâmbătă, la Fernandina Beach (Florida), printr-un punct adus la dublu de perechea Ana Bogdan/Jaqueline Cristian.

Echipele câştigătoare ale celor opt dueluri de calificare din cadrul Billie Jean King Cup se califică la turneul final, alături de Spania, ţara gazdă, Canada, campioana en titre, Italia şi Cehia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.