Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emmanuel Macron a ridicat tonul la Benjamin Netanyahu: Îl acuză de crime de război

timesofisrael.com
macron netanyahu

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a ridicat tonul duminică la premierul israelian, Benjamin Netanyahu, exprimându-şi din nou "opoziţia fermă" faţă de o ofensivă la Rafah şi avertizând că "transferul forţat de populaţie constituie o crimă de război", transmite AFP.

În cursul unei convorbiri telefonice cu premierul israelian, preşedintele francez a condamnat de asemenea "cu fermitate recentele anunţuri israeliene în materie de colonizare", potrivit unui comunicat al preşedinţiei franceze. Vineri, Israelul a anunţat confiscarea a 800 de hectare de teren în Cisiordania, scrie agerpres.ro.

Macron şi-a anunţat totodată intenţia de a prezenta Consiliului de securitate al ONU un proiect de rezoluţie vizând o "încetare a focului imediată şi durabilă" în Gaza, după ce vineri Moscova şi Beijingul s-au opus unui proiect similar al SUA, calificându-l drept "ipocrit".

Preşedintele francez a insistat în acelaşi timp ca Israelul să deschidă "neîntârziat şi necondiţionat toate punctele de trecere existente către Fâşia Gaza".

Emmanuel Macron a discutat duminică la telefon şi cu regele Abdallah al II-lea al Iordaniei, în cursul convorbirii cei doi lideri evocând "bilanţul şi situaţia umanitară nejustificabile din Gaza", potrivit preşedinţiei franceze.

Liderii francez şi iordanian au făcut apel la o "încetare a focului imediată şi durabilă", "insistând că supunerea civililor la riscul de foamete nu poate fi justificată", şi s-au pronunţat în favoarea unei soluţii cu două state, "implicând crearea unui stat palestinian care să includă Gaza".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.