Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emmanuel Macron acuză guvernul lui Boris Johnson că nu își îndeplineşte 'declaraţiile măreţe' privind ajutorul acordat refugiaţilor ucraineni

Élysée
Preşedintele francez Emmanuel Macron

Emmanuel Macron a acuzat guvernul lui Boris Johnson că nu şi-a respectat ”declaraţiile măreţe” cu privire la ajutorul acordat refugiaţilor ucraineni, care ar trebui să depună personal solicitările de azil la Bruxelles sau Paris pentru a intra în Marea Britanie, relatează The Guardian.

Guvernul britanic a cauzat şi mai multă suferinţă bărbaţilor, femeilor şi copiilor ucraineni, care trebuie să depună personal cererile de viză la Bruxelles şi Paris pentru a intra în Marea, a afirmat Macron, la sfârşitul summitului UE de la Versailles, conform news.ro.

Macron a acuzat guvernul britanic că nu şi-a respectat ”declaraţiile măreţe”.

”Sper că bărbaţii şi femeile ucrainene care au trecut printr-un coşmar şi au traversat Europa pentru a ajunge la familiile de pe teritoriul Regatului Unit vor fi trataţi mai bine”, a spus el.

UE a promis, vineri, la Versailles, că va ”oferi protecţie temporară tuturor refugiaţilor de război din Ucraina”, Marea Britanie fiind aproape singurul stat european care insistă ca cei cu rude în Marea Britanie să solicite vize.

Ministrul britanic de interne, Priti Patel, a susţinut până joi că sunt necesare controale stricte de securitate la centrele de solicitări pentru a opri agenţii sau teroriştii ruşi care vin ilegal în Regatul Unit.

Patel şi-a schimbat retorica, joi, când a anunţat că începând de marţea viitoare vor putea depune cereri online. Macron a spus că guvernul britanic trebuie să facă mai multe, având în vedere numărul mare de refugiaţi ucraineni (2 milioane).

”Salut schimbarea britanică, care arată că a existat o problemă, în pofida declaraţiilor de la acea vreme. Cred că nimeni nu ar fi înţeles că, în ciuda tuturor declaraţiilor măreţe pe care le împărtăşim, guvernul britanic ar fi continuat să aplice regulile actuale, care însemnau că nu i-au primit pe refugiaţii ucraineni care doreau să ajungă pe teritoriul britanic, spunând că trebuie să parcurgă sute de kilometri pentru a aplica pentru o viză”, a declarat Macron.

”Faptul că încep să îşi coordoneze declaraţiile reprezintă o rază de pragmatism, fiind un pas în direcţia corectă, deşi mai sunt multe măsuri de aplicat. Cred că scrisoarea ministrului francez de Interne a fost una utilă” (Gérald Darmanin i-a scris lui Patel în weekend, îndemnând-o să înfiinţeze serviciile consulare ale Marii Britanii în Calais), a mai subliniat preşedintele Franţei.

”Evident că vom face tot ce putem şi încercăm să reducem birocraţia pentru ca ei să aibă condiţii de viaţă mai demne. Aş dori să mulţumesc guvernului Marii Britanii pentru acest prim pas şi vom vedea în ziua următoare dacă este suficient sau dacă sunt necesare măsuri mai eficiente”, a mai spus Macron.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.