Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emmanuel Macron atrage atenția asupra unei crize internaționale înainte de Summitul G7: 'Haideți să discutăm această urgență cu prioritate!'

captura TV
Macron Emmanuel

Președintele francez Emmanuel Macron a transmis că numărul record de incendii de vegetație izbucnite în Pădurea Amazoniană sunt „o criză internațională”, care trebuie discutată în cadrul summitului G7, conform BBC, scrie Mediafax.

„Pădurea Amazoniană- plămânul care produce 20% din oxigenul de pe planeta noastră- este în flăcări. Membri ai summitului G7, haideți să discutăm această urgență cu prioritate!”, a transmis Macron prin intermediul unui mesaj publicat pe Twitter.

Un senator PSD a DEMISIONAT din partid: avea funcție de conducere în Senat

Președintele brazilian Jair Bolsonaro l-a acuzat pe omologul său francez că folosește o problemă domestică a Braziliei pentru câștig politic propriu și a respins apelul acestuia de a discuta problema în cadrul summitului G7, din care Brazilia nu face parte.

„Sugestia președintelui francez conform căreia problema amazoniană trebuie discutată la G7, fără participarea țărilor din regiune, evocă o mentalitate colonială, care nu își are locul în secolul XXI”, a transmis Bolsonaro.

De asemenea, și secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a transmis că este profund îngrijorat de incendiile din Pădurea Amazoniană.

„În mijlocul unei crize climatice globale, nu ne permitem să distrugem o sursă majoră de oxigen și biodiversitate. Amazonul trebuie protejat”, a transmis Guterres prin intermediul unei postări pe Twitter.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.