Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emmanuel Macron avertizează Iranul împotriva retragerii din acordul nuclear

Agerpres
Emmanuel Macron

Președintele francez Emmanuel Macron a avertizat joi Iranul împotriva retragerii din tratatul nuclear semnat în 2015, adăugând că va ține discuții privind eforturile de a evita escaladările tensiunilor între Teheran și Washington, relatează site-ul agenției Reuters, conform Mediafax.

Aliații europeni sunt îngrijorați cu privire la situația între Statele Unite și Iranul. Președintele american Donald Trump a decis retragerea Statelor Unite din acordul nuclear în anul 2018.

Macron a declarat că are două priorități: să mențină Iranul în acord și să evita escaladarea militară.

"Tensiunile sunt în creștere, iar pentru mine primul element este acela că nu putem să ieșim din acest cadru. Al doilea lucru, pe care îl voi discuta cu președintele Trump, este acela de a avita o escaladare militară", a declarat Macron.

Iranul a doborât săptămâna trecută o dronă militară a Statelor Unite. Gardienii Revoluţiei din Iran au comunicat că drona ar fi pătruns în spaţiul aerian iranian, dar Comandamentul Central din SUA (CENTCOM) susţine că aparatul de zbor se afla în spaţiul aerian internaţional, deasupra Strâmtorii Hormuz.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat că pregătise un atac asupra Iranului, dar l-a anulat în ultimul moment, pentru a evita producerea de victime.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.