Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emmanuel Macron cere UE să ia măsuri pentru combaterea dumpingului social

CBC.ca
Emmanuel Macron

Preşedintele francez Emmanuel Macron i-a cerut joi Comisiei Europene să ia măsuri suplimentare pentru a reduce afluxul de lucrători est-europeni care vin să muncească temporar în Franţa în schimbul unor remuneraţii inferioare celor primite de lucrătorii francezi, avertizând că această situaţie erodează sprijinul pentru Uniunea Europeană, transmite Reuters.

După o întrevedere cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şeful statului francez, aflat la Bruxelles pentru prima dată după alegerile prezidenţiale din Franţa din 7 mai, a declarat că este decis să reformeze Franţa pentru a-şi revitaliza economia, dar a subliniat că UE trebuie să protejeze standardele bunăstării. ''Împreună cu această Franţă care se reformează şi se transformă, avem nevoie de o Europă care protejează'', a spus Macron. Acesta participă joi la summitul NATO de la Bruxelles.

Între ţările membre UE există divergenţe referitoare la normele comunitare conform cărora, de exemplu, şoferi de camioane bulgari sau constructori lituanieni pot fi detaşaţi în Franţa pentru perioade limitate şi pot primi salarii ca în estul Europei, ale căror niveluri sunt adesea sub salariile minime din Occident, conform Agerpres. Luna viitoare vor fi adoptate noi decizii referitoare la această legislaţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.