Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emmanuel Macron cheamă la negocieri sindicatele pentru îmbunătăţirea condiţiilor de lucru

politico.eu
macron

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a insistat marţi pentru negocieri cu partenerii sociali în sensul unui acord pentru îmbunătăţirea condiţiilor de lucru, pe fondul stării generale de nemulţumire după creşterea vârstei de pensionare, anunță Mediafax.

"Obiectivul este să fie definită complet în următoarele săptămâni o agendă completă de negocieri (...) şi să aibă loc negocieri, aş spune până la sfârşitul anului, pentru a construi acest pact, fără limite, fără niciun tabu, pentru condiţiile de lucru", a declarat Emmanuel Macron marţi, conform publicaţiei Midi Libre şi postului FranceInfo.

Luni, preşedintele Franţei a pledat pentru o serie de reforme în scopul îmbunătăţirii condiţiilor de lucru

Luni, preşedintele Franţei a pledat pentru o serie de reforme în scopul îmbunătăţirii condiţiilor de lucru, pentru intensificarea combaterii infracţionalităţii şi pentru optimizarea serviciilor medicale de urgenţă.

Pe fondul stării generale de nemulţumire faţă de creşterea vârstei de pensionare de la 62 la 64 de ani, Macron vrea discuţii cu partenerii sociali pe tema salarizării şi a distribuirii în mod mai echitabil a veniturilor în societate.

Principalele centrale sindicale din Franţa refuză, deocamdată, reluarea negocierilor cu preşedintele şi cu Guvernul de la Paris, dar unii lideri sindicali au semnalat că discuţiile vor trebui reluate. "Sindicatele vor reveni la masa negocierilor, întrucât Emmanuel Macron este ales pentru încă patru ani şi nu putem rămâne patru ani fără să propunem progrese salariale pentru cetăţenii noştri", a declarat marţi Cyril Chabanier, preşedintele Confederaţiei franceze a Angajaţilor Creştini (CFTC), potrivit postului BFMTV şi cotidianului Le Monde.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.