Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emmanuel Macron, CRITICAT DUR la o zi după vizita la București

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam   Emmanuel Macron

Philippe Martinez, secretarul general al sindicatului CGT (Confederaţia Generală a Muncitorilor) din Franţa s-a declarat vineri deranjat de afirmaţiile făcute în urmă cu o zi de Emmanuel Macron, potrivit căruia "francezii detestă reformele", estimând că nu este "prima oară" când preşedintele Republicii crede că francezii sunt nişte "imbecili", relatează La Liberation, citează agerpres.ro.

"Franţa nu este o ţară reformabilă. Mulţi au încercat şi nu au reuşit, deoarece francezii detestă reformele", a declarat preşedintele Republicii în faţa comunităţii franceze din Bucureşti, în cadrul vizitei sale în România. 

"A vrut să spună că francezii, atunci când li se propune o reformă, sunt prea proşti ca să înţeleagă ce li se propune", a reacţionat Martinez, într-un interviu la BFMTV/RMC.

Guvernul umblă la Codul de procedură fiscală! Firmele și persoanele fizice, vizate de aceste modificări. Fiscul capătă noi puteri


"Nu este pentru prima oară când dl. Macron consideră că francezii sunt nişte imbecili", a adăugat el. "Francezii refuză reformele proaste", a insistat nr.1 al CGT, subliniind că o "reformă trebuie să amelioreze situaţia celor care au un loc de muncă, celor care nu au unul sau au o situaţie precară". 

"Reforma este un progres social. Toate reformele care ni se propun de zeci de ani contravin intereselor angajaţilor", a spus el. 

Referitor la Macron, Martinez a afirmat: "el este un conservator, deoarece face acelaşi lucru ca predecesorii săi (în materie de reforme). Codul muncii de astăzi este acelaşi ca şi anul trecut, mai rău". 

Secretarul general al CGT a criticat din nou reforma Codului muncii, care a făcut obiectul unei runde finale de consultări în această săptămână, apreciind că aceasta va "întări precaritatea" şi îi "mulţumeşte mai mult pe şefii marilor companii". 

De asemenea, el a denunţat faptul că sindicatele nu au avut acces la proiectele de ordonanţă în timpul rundei finale de consultare din această săptămână la Ministerul Muncii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.