Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emmanuel Macron denunță creșterea antisemitismului în Franța

Agerpres
Emmanuel Macron

Emmanuel Macron a denunţat miercuri ”creşterea de nesuportat” a actelor antisemite, în care vede ”o nouă întorsătură a unor evenimente legate de mişcarea de la 17 noiembrie” a ”vestelor galbene”, potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului francez Benjamin Griveaux, relatează AFP.

”Antisemitismul este negarea Republicii, tot aşa cum atacarea unor aleşi sau instituţii sunt negarea Republicii. Vom fi extrem de fermi faţă de cei care comit asemenea acte”, a declarat Griveaux la finalul unei şedinţe a Consiliului de Miniştri, citând declaraţii ale şeful statului.

O serie de inscripţii antisemite au fost dezvăluite de câteva zile în Franţa, unde în 2018 s-a înregistrat o creştere a antisemitismului cu 74%.

”Preşedintele Republicii a subliniat că evenimentele din ultimele zile, legate de mişcarea («vestelor galbene»), iau o nouă întorsătură, în urma unor violenţe comise la locul domiciliului secundar al preşedintelui Adunării Naţionale (...), birouri parlamentare, instituţii ale Republicii, dar şi unor violenţe vizându-i pe unii dintre concetăţenii noştri, din cauza credinţei lor”, a declarat Griveaux, prezentând o dare de seamă a şedinţei.

Purtătorul de cuvânt a precizat ulterior că Macron nu a legat aceste acte antisemite de mişcarea ”vestelor galbene”.

”Suntem obligaţi să constatăm, iar eu sunt cel care spune acest lucru, că au avut loc degenerări în marja anumitor coloane (...), prin declaraţii cu caracter antisemit, făcute - fie de apărători ai extremei stângi sau extremei drepte - care perturrbează, din nefericire liniştea, caracterul liniştit ale anumitor coloane”, a spus Benjamin Griveaux.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.