Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emmanuel Macron, despre Johnny Hallyday: De-a lungul generaţiilor, el a rămas în viaţa francezilor

reuters
macron

Emmanuel Macron, Manuel Valls, Michel Polnareff şi lumea artistică reacţionează după moartea legendarului Johnny Hallyday, scrie news.ro.

Într-un comunicat transmis de la Palatul Élysée, Emmanuel Macron i-a adus un omagiu lui Johnny Hallyday, parafrazând titlul unui cântec interpretat de artist: "On a tous en nous quelques chose de Johnny" (Avem toţi ceva în noi din Johnny).

"De la Johnny Hallyday nu vom uita nici numele, nici gura, nici vocea, mai ales interpretările, care, cu lirismul lui dur şi sensibil, aparţin astăzi pe deplin istoriei cântecului francez. El a făcut ca o parte din America să intre în Panteonul naţional", a scris preşedintele Franţei. "De-a lungul generaţiilor, el s-a imprimat în viaţa francezilor. I-a cucerit cu o generozitate aşa cum stau mărturie concertele sale: uneori măreţe, uneori intime, uneori excesive, uneori în săli modeste (...). Nu a îmbătrânit niciodată pentru că el niciodată nu a trişat. Pentru că a rămas simplu şi îndrăgostit de viaţă. Şi pentru că ştia că secretul de a nu îmbătrâni este să ai mai multe vieţi", se arată în comunicat. "Până la capăt, el va fi această prezenţă familiară, această voce de atâtea ori imitată, această personalitate care a îndrăznit să trăiască ce-i mai bun, transmiţând o energie frăţească publicului care îi striga: "Que je t'aime". Acest public, care astăzi este în lacrimi iar toată ţara în doliu".

"Johnny a murit şi ceva din nou a plecat... rămâne un vid... mulţumim pentru tot, pentru Parc des Princs, pentru Stade de France în 1998, apoi mai târziu cu orchestra simfonică la Bercy, pentru turneul "Vieilles canailles", am crescut şi am trăit cu Johnny!", a scris Manuel Valls, fostul ministru de Interne al Franţei.

"Atât de trist", a scris pe Twitter şi cântăreţul Patrick Bruel.

Lenny Kravitz a scris pe Twitter: "Adio dragă Johnny Hallyday. Pritenia ta, susţinerea ta sunt gravate în inima mea. A fost o onoare că te-am cunoscut şi că am petrecut timp cu tine şi familia ta. Sufletul tău este al rock'n'roll-ului. Odihneşte-te în pace!".

"Resimt o mare tristeţe, dar în acelaşi timp şi trist şi eliberta, căci suferea enorm. Pentru că nu vrem să-i vedem suferind pe cei pe care-i iubim", a declarat Michel Polnareff pentru BFM TV. "Va fi mereu cu noi (...) El a fost mereu un erou. A fost cineva care ne-a inspirat mult, care a avut forţă de caracter. A fost un mare exemplu pentru noi".

"Triumful modestiei", aşa l-a caracterizat regizorul Claude Lelouch pe Johnny Hallyday. Cei doi au realizat mai multe filme împreună, între care "Chacun sa vie". Johnny a cântat şi tema muzicală în unul din cele mai mari filme ale lui Lelouch, "L'aventure, c'est l'aventure". "Johnny a trăit 1.000 de vieţi", a declarat Lelouch la RTL.

Associated Press şi-a anunţat clienţii că Johnny Hallyday a murit, atestând astfel că notorietatea muzicianului a depăşit cu mult frontierele Franţei. AP subliniază că Johnny a fost capabil să umple stadioane. În 1962, tânăr cântăreţ, Hallyday a participat la show-ul celebrului Ed Sullivan care înregistrase o emisiune în Franţa.

"Johnny Hallyday a plecat. Jean-Philippe Smet a decedat în noaptea de 5 decembrie 2017. Scriu aceste cuvinte fără să le cred. Cu toate astea, aşa este. Bărbatul meu nu mai este", au fost cuvintele emoţionante ale soţiei lui Johnny, Laeticia Hallyday. "Ne-a părăsit în această noapte aşa cum a trăit de-a lungul vieţii, cu curaj şi demnitate (...) Tatăl fetelor noastre, Jade şi Joy, a plecat. Tatăl Laurei şi al lui David a închis ochii. Ochii lui albaştri care vor mai lumina casa şi sufletele noastre".

Cântăreţul şi compozitorul anunţa în luna august că pregătea pentru anul viitor un turneu rock şi blues, după ce susţinuse seria de concerte "Vieilles canailles" în Franţa, Elveţia şi Belgia, împreună cu Eddy Mitchell şi Jacques Dutronc.

În plus, un nou album al său este aşteptat să apară.

Johnny Hallyday, pe numele său real Jean-Philippe Smet, s-a născut pe 15 iunie 1943. La vârsta de 13 ani a urcat pentru prima dată pe scenă. S-a întâmplat la Copenhaga, unde a cântat „La Ballade de Davy Crockett”. În 1957, a asistat la proiecţia filmului „Lovin’ You”, cu idolul său, Elvis Presley. Atunci s-a hotărât să devină cântăreţ de rock’n’roll.

La vârsta de 16 ani şi-a luat numele de Johnny Hallyday. Printre cele mai cunoscute albume ale sale se numără „Johnny chante Hallyday” (1965), „Derrière l’amour” (1976), „Lorada” (1995), „Sang pour sang” (1999), „Le Coeur des hommes” (2007) şi „Ça ne finira jamais” (2008).

În 2014, la vârsta de 71 de ani, artistul a lansat cel de-al 49-lea album de studio, ”Rester vivant”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.