Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emmanuel Macron dezaprobă decizia lui Donald Trump în privinţa Ierusalimului şi anunţă transmiterea acestui lucru la ONU

rt.com
Macron Trump

Preşedintele francez Emmanuel Macron, aflat în vizită în Qatar, a declarat joi că ”dezaprobă” anunţul preşedintelui Donald Trump cu privire la recunoaşterea Ierusalimului drept capitala Israelului, o decizie care ”contravine rezoluţiilor Consiliului de Securitate” al ONU, relatează AFP. Macron a denunţat miercuri, la Alger, această decizie ca ”regretabilă”.

”Este o decizie unilaterală. Aşa cum am spus deja ieri (miercuri), eu nu împărtăşesc această decizie şi o dezaprob, pentru că ea contravine dreptului internaţional şi rezoluţiilor Consiliului de Securitate al ONU”, a spus el.

Preşedintele a făcut aceste declaraţii într-o conferinţă de presă comună, la Doham cu emirul Qatarului, şeicul Tamim ben Hamad al-Thani. ”Franţa îşi reiterează poziţia în Consiliul de Securitate”, care se reuneşte de urgenţă vineri, a adăugat el, amintind că Parisul apără ”o soluţie cu două state, cu frontiere recunoscute internaţional şi care să aibă fiecare capitala la Ierusalim”, o soluţie care este necesar să fie găsită printr-o ”negociere între israelieni şi palestinieni”.

”Statutul Ierusalimului este o problemă de securitate internaţională”, a declarat Macron, iar oraşul ”trebuie să aibă un statut sub egida ONU”.

Decizia anunţată miercuri de Trump de a recunoaşte ”în mod oficial Ierusalimul drept capitală a Israelului” şi de a transfera Ambasada Statelor Unite de la Tel Aviv în acest oraş a provocat un val de condamnări internaţionale - cu excepţia Israelului, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.